Friends Of Mine

Wednesday, July 24, 2013

Of Ramadhan and syawal preparation

Salam...
Harini hari ke 15 umat Islam berpuasa, alhamdulilah masih diberi kesempatan berpuasa di Ramadhan kali ini..

Berpuasa tahun ni ada rilex sket sebab husband takde on weekdays, jd tak masak, klw aku rajin, aku msk, klw tak aku g rumah mak je seberang jalan makan. Sedap dan free lak tu. Haziq masih belum berpuasa penuh.. tapi kesekolah stengah hari dah mcm puasa stgh hari la.. bagi aku takpelah . Nak bg puasa full 1 hari aku mmg x sampai hati, kesian melepek nanti. Jadi adalah lebih baik aku bg dia faham dulu apa erti puasa dulu . Ada parents yg bangga anak dah mula berpuasa seawal 4thn.. tahniahla buat mereka.. tapi pada aku biarlah aku terapkan didikan berpuasa sikit demi sedikit asal berterusan.

Raya tahun ni, turn raya johor sebelah suami. Aku tak kisah sgt.. tapi sape yg taknak raya ngan makpak sendiri kan? :(

Untuk preparation raya pulak almost done tinggal beli brg2 anak je sikit lagi. Being me mmg malas nak bersesak time gaji, sebab dah la puasa, nanti buat aku naik hangin 1 hape pun x dapat.  Baju2 yg ditempah pun dah ambil. Tahun ni special sket sebab dah pakai tudung jadi tudung tempah berhelai2 mengalahkan jumlah baju. Takpela.. hakak pakai tudung tempah.. murah sket.. itupun hasil kerja gila dgn nozie . Blom campur dengan tudung yg aku hunting masa pegi butik kat bangi n shah alam. Sebab ada moral support dr mereka ni lah yg makin menjadi kerja gila hunting tudung n menempah tudung. Dari raya thn lps dah start pakai tudung tingkat2 ni.. tapi thn lps sbb sorang2 jd xde lah *gila* sgt.  Aku rasa aku lah yg paling raya sakan compared ngan anak2. Hahaha boleh?  Hakak x kisah... tudung fake ke ori semua pun pakai. Sebab hakak x mintak duit sape2 pun beli tudung hakak.

Semoga aku terus energetic utk menghabiskan ramadhan dan juga semoga syawal nanti pun diberi kegembiraan. Ada anak memamg lah harus gembira sebab tgk diorg pakai baju hari2 selama seminggu. Anak bujang dah umur 6thn.. semakin bijak dan hensem. Anak dara dah umur 2thn stgh... suami ckp amni sgt cantik.. ye.. mmg cantik.. anak dara i yg putih gebu tembam2 sket mcm i..  isk2 .. sape lg nk puji anak sendiri klw bukan makpak dia kan..

Buat yg rindu ngan kak ton, dibawah ahkak letak gambo captured by me buat penghilang ngantuk korang dibulan puasa ni.. tgk jgn x tengok sbb x lama lagi akak nak private kan blog.. hehe...

Selamat berpuasa u allsss

1 comment:

Nozie Yusof said...

hakak jugak yg terlibat dgn kerja gilak yea, pasnie kita beli 10 lai sorang k. pakai 2 3 kali jual balik..haha