Friends Of Mine

Friday, December 30, 2011

Happy Birthday My Dear..

Entri tertangguh

28 Dec

Birthday husband yg ke 33.. Semoga beliau dipanjangkan umur, dikurniakan rezeki yg diberkati dan kebahagiaan berpanjangan.

Takde apa surprise nak buat, cuma pagi tu aku n kids pegi tesco beli brg2 nak masak n kedai kek. Pegi sunlight beli kek half kg je. . Jadilah .. Buat kami anak beranak. Bila pk x besh lak mkn 4beranak jek. Aku invitela atok, nenek, paksu, n pakcik bebudak ni dtg rumah memeriahkan suasana.

Hadiah? Rahsia la.. Malu nak habaq.

Papa,we all luv u so much!!

Perfume baru

Dah 2thn x beli perfume, sbb myk wangi da nak jd minyak busuk sbb byk sgt. Yg aku suke pakai lacoste truth of love dah habeh pulak. Since my hubs liked it very much haruslah beli lagi kan. Last week masa beli barang skul haziq, aku amik kesempatan cari perfume sekali, ingat nak amik lacoste jugak, tapi husband suke burbery weekend *yg jugak da habeh* aku cari kat kaunter burbery promoter kata weekend dah obselete.. Yg replace bau cam x besh . Sbb aku x suke bau sexy, its sounds like bitchy I think. Try punye try last sekali jumpa Especially Escada ni.. Husband suke, so amik je la. Beli 75ml terus since ada free gucci flora n lotion skali. Mcm berbaloi la plak since its EDP not EDT. Bau pun best...

Wednesday, December 28, 2011

Susah Ke bawak anak pegi kemana sahaja?

Jawapan aku: TIDAK

Ramai yg ckp dengan aku "ko senang la.. mak pak dekat.. boleh letak anak bebila je"

Selalunya.. aku tak deny n x jugak meng"IA"kan

Excuse me.. anak seniri, jaga seniri la kan.. klw aku kena pergi kerja, of coursela my mother take care of my kids. Tapi klw tak keje, aku jaga anak aku sendiri. Kalau hari cuti tetiba anak2 aku kat rumah nenek n atok mereka. itu kengkadang mak pak aku yg amik, or ada special occasion cth mcm makngah derang ada ke, or fans dorang ada kat umah mak aku tu *eceh!

Aku takkan tinggal anak aku kepada sesapa sahaja, termasuklah kawan2 or sape2 . Sebab? AKU TAK PERCAYA. kot tetiba anak aku jatuh ke? patah kaki tangan, makan sampah then tercekik ke? sape nak jawab? nak saman pun x guna klw anak jadi apa2. Only this 2 persons yang aku percaya untuk tinggal lama lebih dari setengah jam,my mother n my sister, bapak kepada anak2 aku of course la kan.. tapi tu pun ada careless2 jugak. Kalau 2-2 ni takde, mmg aku akan berangkut la jawabnya, klw terpaksa ke opis, hangkutlah semua, klw ke pasar, hangkut la jugak.  Susah tak? mmg la agak rumit klw nak buat benda dengan kadar segera dgn 2 kids ni.Bayangkan.. opis dua tingkat, nak hangkut brg2 dorang ni, segala susu, termos, makanan, bantal, toys/ buku2 haziq ? mmg kene berangkut atas bawah atas bawah. mmg bepeluh ketiak. tapi nak buat camno kan.. pandai beranak, pandai la jaga. Nak pegi tesco plak. mmg aku spare siap2 susu dalam beg, amni n haziq aku angkt sekali duduk ats troley. And make sure aku buat list sblm pegi sebab? klw dengan 2 org ni, semua boleh lupa..

Da byk kali jugak la aku travel dengan 2 orang ni, masa husband ke singapore hampir sebulan haritu, everyweek aku g KL rumah adik aku, sebab mak and ayah g Bangkok. dok sengsorang kat bumi manjung ni bukan ada apa pun kan. Lucky jugak sebab haziq dah besar, dah boleh faham arahan aku. Sebelum travel ,aku make sure minyak full tank, 2-2 ni kenyang , duit mencukupi yg tdk berlebih2an. Dan aku prefer jalan time Amni tido, sebab Amni boleh tido 4 jam staright klw dalam kereta. So klw pegi KL mmg cukup la time tu an. Aku make sure aku takkan sampai masa jammed. Haziq mmg aku dah kasi buang air cukup2. sbb adalah sukar utk aku berhenti n bawa beliau ke tandas,, adalah jugak sekali jadi tapi so far ok jek. kat bawah seat kereta mmg dah siap2pisau lipat kot2 ada perkara yg x diingini jadi kan?

Klw bab tgk wayang plak, untuk haziq, sejak umur 8 bulan kami dah start bawak dia tgk wayang, so sampai sekarang mmg kaki wayang. Amni plak, masa tgk Happy feat 2 haritu aku ada bawak , tapi ujian saringan kali pertama dah fail. dia jerit xmo berenti dlm panggung. MMg xley tgk wayang la macam ni. Selalunye aku nak dating dgn husband time adik aku balik sitiawan or aku g KL, sebab klw dia balik sini mmg purposely nak jumpa anak2 buah dia ni. Aku mmg lucky punya adik2 yg masih "ciwi" kat anak buah . maklumlah anak buah baru 2 org. So mmg xde hal klw nak mintak tolong tgk kejap2. Klw nak berdating, tgl anak kat mak mcm kejam sgt lak bunyinya. Da la mak jaga pree.. hehe.. * kenapa pree? mak lagi byk duit dr aku, dia belagak klw aku kasi dia pulang balik*

Lain2 occasion selalunya aku n husband akan bawak anak, sebab naluri berfamily, mmg x syok klw sorang takde. Hari keje selalunye.. aku balik keje, mmg amik anak2 sebab husband bising klw anak2 dok lama2 umah mak . kesian mak katanya.. kasikla privacy sket. *even sbnrnya mak x pernah kisah pun.

Antara sebab aku dah x main golf, sebab anak2 lah.. kesian nak tinggal anak kecik yg lasak kat mak. 2 org lak tu, dulu xpela.. haziq dah besar, sorang je. Nanti Amni dah besar sket baru nak main golf semula. For this time being biar husband je yg main, tapi sesekali aku test, aku masih bole pukul lagi.

Oh ya, 1 g.. aku suke g saloon... aku bawak jugak 2-2 ni kadang2 klw husband takde, so far ok jek.. tapi kene blanje lebih sket la.. haziq suke cuci rambut gak.. amni aku letak atas stroller dia diam dah.

Tapi 1 jek aku x buat, g shopping complex besar2 ni. mmg takkan bawak klw aku sorang jek .. BAHAYA.

Entri ni bukanlah tips.. tapi untuk ibu2 yg anak rapat2 .. mungkin x sesuai buat mcm aku,sebab, bahaya kot anak hilang kang.. hantarlah kat mana2 pengasuh yg rasa sesuai.

Sekian saje bebelan pd hari ni.. membebel macam ni sebab tgk kat paper, ada aje budak kene rogol lah, tersedak susu lah, dan pelbagaai lagi.

Monday, December 12, 2011

Hectic Week

dah lama aku x apdet blog ni.

sebab minggu lepas adalah minggu yg tak tentu harah. Sebab? 2-2 buah hati aku demam. Bila dah 2-2 demam opkos la mamanya mmg x tido malam. bila x tido, mulalah x masak, x kemas umah dan mcm2 tak lagi.

lgpun xde mood nak citer apa yg aku buat. sume je biasa2 aje. weekend selalu xdok kat umh, keje bejalan .Tapi xde la kemana. beli jiwa anak2. g Kl jalan, n feveret place haziq biasalah rumah makngah beliau. Sanakan ada org suke melayan . Tu yg suke sgt.

Nanti klw rajin aku apdet la dgn entry2 kemana aku bawak anak2 pegi bercuti sempena cuti sekolah ni

Thursday, December 1, 2011

Ombak Rindu bukan Ong Bak ok sayang!

novel ni aku baca more than 10 times aku rasa.. nangeh x nangeh sgt la. tp jln cerita sgt best. novel ni aku ikut masa ting 4 tak silap aku dlm majalah remaja, setiap bulan keluaran aku x sabar2 nak tunggu citer nya habeh. finally bila keluar sebijik novel aku beli. dulu masa studi ada org pinjam x reti pulang. then aku beli lg sebuah just for my personal collection. *mmg aku bengang klw pinjam novel aku x reti bg balik ni *

then harini release filem plak. then my hero Aaron aziz lak actornya. mmg melonjak2 la aku nak tgk. Lantaklah nak ckp jiwang ke hape. tapi nak tgk gak. Harini husband cuti, aku dah book ticket untuk tgk show pukul 5pm kang. tak sabar nye..:)

Hope ceritanye sehebat novelnya.Sbnrnya kepala aku tingtong sbb x cukup tido mlm td, baru sampai dari johor.tapi husband tgh ada mood nak teman ni, baik aku g beli ticket cecepat. kang beliau tukar fikiran, suruh aku beli cd je kang. dah la masa memula aku ckp ritu dia ckp" what? citer Ong bak?? ada yg baru heh? " nak tergelak pun ada, then aku tunjuk buku tu, dia ckp "heh sory la.. tak masuk kepala nak layan citer2 gini". ok ptg kang kite tgk beliau ckp apa hek?

MAKKKKK!!!!!!

Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul)

Bila dahaga , yang susukan aku . Mak .
Bila lapar , yang suapkan aku , Mak .
Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku , Mak .
Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut , Mak .
Bila bangun tidur, aku cari , Mak .
Bila nangis , Orang pertama yang datang , Mak .
Bila nak bermanja, aku dekati , Mak .
Bila nak bergesel , aku duduk sebelah , Mak .
Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya , Mak .
Bila nakal , yang memarahi aku , Mak .
Bila merajuk , yang memujukku cuma , Mak .
Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah , Mak .
Bila takut , yang tenangkan aku , Mak .
Bila nak peluk , yang aku suka peluk , Mak .
Aku selalu teringatkan , Mak .
Bila sedih , aku mesti telefOn , Mak .
Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahhu , Mak .
Bila bengang , aku suka luah pada , Mak .
Bila takut , aku selalu panggil , " Mmaaakkkk ! "
Bila sakit , Orang paling risau adalah , Mak .
Bila nak exam , Orang paling sibuk juga , Mak .
Bila buat hal , yang marah aku dulu , Mak .
Bila ada masalah , yang paling risau , Mak .
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni , Mak .
Yang selalu masak makanan kegemaranku , Mak .
kalau balik ke kampung , yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk , Mak .
Yang selalu simpan dan kemaskan barang barang aku , Mak .
Yang selalu berleter kat aku , Mak .
Yang selalu puji aku , Mak .
Yang selalu nasihat aku , Mak .

Bila nak kahwin , Orang pertama aku tunjuk dan rujuk , Mak .

Aku ada pasangan hidup sendiri .

Bila serOnOk , aku cari , Pasanganku .
Bila sedih , aku cari , Mak .
Bila berjaya , aku ceritakan pada , Pasanganku .
Bila gagal , aku ceritakan pada , Mak .
Bila bahagia , aku peluk erat , Pasanganku .
Bila berduka , aku peluk erat , Emakku .
Bila nak bercuti , aku bawa , Pasanganku .
Bila sibuk , aku hantar anak ke rumah , Mak .
Bila sambut valentine , Aku bagi hadiah pada Pasanganku !
Bila sambut hari ibu , aku cuma dapat ucapkan “ Selamat Hari Ibu ” !
Selalu , Aku ingat pasanganku !
Selalu , Mak ingat kat aku !
Bila-bila , Aku akan telefOn pasanganku !
Entah bila , aku nak telefOn mak !
Selalu , aku belikan hadiah untuk pasanganku !
Entah bila , aku nak belikan hadiah untuk emak !

Renungkan :

" Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja , bOlehkah kau kirim wang untuk mak

" Mak bukan nak banyak , lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah . "

Berderai air mata jika kita mendengarnya .

Tapi kalau mak sudah tiada .

" MAKKKKK ! RINDU MAK ! RINDU SANGAT ! "

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya !
Berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya !
Berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya !
Berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya !
Berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya !
Berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya !
Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya !

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu . Si ibu segera mengesatkan tangan di aprOn menyambut kertas yang dihulurkan Oleh si anak lalu membacanya . KOs upah membantu ibu :

1) TOlOng pergi kedai : RM4.00

2) TOlOng jaga adik : RM4.00

3) TOlOng buang sampah : RM1.00

4) TOlOng kemas bilik : RM2.00

5) TOlOng siram bunga : RM3.00

6) TOlOng sapu sampah : RM3.00

Jumlah : RM17.00

Selesai membaca , si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya . Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama .

1) KOs mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA

2) KOs berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA

3) KOs air mata yang menitis keranamu - PERCUMA

4) KOs kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA

5) KOs menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu . Si anak menatap wajah ibu ,memeluknya dan berkata ,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya .

Thursday, November 24, 2011

Tolong Ingatkan Aku..

Tadi pepagi dah kene marah ngan boss aka ayah aku daaaa..  sebab??

pukul 9.30 x nampak kat opis lagi..

ayah xde lah strict sgt, tp as manusia biasa, mestilah ada keinginan sesekali nak jadik angry birdkan.. sepatutnya aku bersyukur.. aku kerja dgn darah daging sendiri, yg mmg byk tolak ansur ngan aku, cth? nak cuti x yah isi form cuti, xyah tunggu giliran nak cuti, nak pegi bawak anak klinik tanpa perlu request. dan byk lagi kemudahan lain.  cuma.. kdg2 manusia spt aku, kadang2 LUPA.. org baik mulalah nak pijak kepala kan.  I admit it!  so thanks to my father sbb marah aku pagi tadi.

hasilnya???

kelam kabut aku kunyah kotiaw sup dan begegas ke opis. laju2 aku update mana yg tak update. Nah!!! up to date sume keje aku!

Tq ayah!

sebab marah saya!  :(

dan Tolong ingatkan saya!

nanti saya tak buat lagi dah!

sok saya masuk opis kol 8 . huhuhu

Manusia mudah lupa.. jadi... positive la selalu.. jgn selalu perasan betul.. klw org tegur, take it as a positive way.

Monday, November 21, 2011

Congrats harimau malaya!!!

Roar!tiger roar!!

Aku bukan fan tegar football. Tapi harini aku tgk sbb rasanya semua org pun tgk malaysia vs indon kan?? Ada sesapa tgk citer CUN kat astro prima? Takde kan?

Btw, congrats to malaysian team. Its not easy to play in a 100k audience which is sume tu org indon! And main plak kat stadium dorang kan. Semoga tiada insiden buruk yg berlaku pd rakyat Msia disana.

Ada cuti ke?? Ni la 1 attitude rakyat Msia. Apa2 sket nak cuti. Klw compared dgn negara2 lain, msia mmg terpaling byk public holiday. Bukan x ske, tapi aku rasa not worth la nak bg cuti. Sbb tu jgn bising klw dapat gaji antara yg terendah drpd negara2 maju yg lain, sebabnya.. Banyak cuti!!

Eh! Apa daku melalut ni. I need to pen off, anak2 pun da tdo.. Till then.. Bye!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, November 14, 2011

2 THINGS THAT VERY IMPORTANT TO ME

1- my lappy 
series aku mmg x leh hidup tanpa lappy. even aku hangkut anak2 and beg berduyun naik train pun aku tetap nak bawak lappy aku. ada internet atau x, it doesnt matter. Malaysia ni kan maju, memana pun ada wifi.  Sejak aku mampu pakai lappy, ini ialah lappy yg ke-3. previous 2 aku pakai brand compaq. Mmg aku suke pakai compaq. yg 1st aku beli sendiri. mahal gilos. adalah dekat 4k kot rege lappy besar gabak tu dulu, tapi aku usung kesana kemari gak. Then 2009 husband belikan aku compaq C4 kot modelnye. adalah nmpk modern sikit lappy tu dgn crystal bright nye. then masa anniversary haritu husband belikan aku sony vaio. sbnrnya aku takdelah bekenan st nak pakai sony even org ckp bagus n harga mahal ( tapi skrg sume dah murah ok) tapi dah org nak belikan, aku tadah je lakan.. Mmg aku xleh hidup xde lappy. even org dah pakai tablet ke kapsul ke, aku tetap nak bukak lappy gak memalam. Kat lappy la aku tulih sume aku nak tulih, ada yg org bole baca, ada yg tak (secret is remain a secret). Lappy ni jugak aku pakai masa aku buat, even kat opis ada komputer dah mmg provided. tapi aku usung gak g opis. sonang! aku bleh mobile buat koje. takyah transfer2. for info aku mmg suke hilangkan pendrive, tah bape puluh dah gaknye. Now haziq selalu nyibuk nak pakai  lappy ni jugak. tapi dia da ada desktop.  kurangla sikit dia kacau aku. Tapi desktop beliau zaman hang tuah punya processor, so agak la lambat juga. untuk yg kurang kesabaran, mmgla bosan.

2- My Hp
Memula aku pakai hp masa zaman 1st year degree dulu. Masa tu aku pakai hp jenama ericson. (blm ado sony ericson lai) sempat pakai 2 kot hp jenama ericson ni (biasa la aku kan brand conscious, so mmg akan stay ngan 1 brand je) ntah bape puluh bateri kong masa aku pakai hp ni - maklumlah tgh bercinta kan. haruslah bateri cepat kong . tgh bercakap punpegi caj *nasib x kene karen je aku ni* Then masa nak dekat2 habeh study tu, masa tu hot la Nokia 3310. perh.. siap gantung kat leher tu . *yaks!* kunun bangga la tu pakai 3310. Then after tu mmg aku pakai brand nokia jek. adalah pakai sony ericson as a 2nd phone. Sampailah aku kenal Blackberry.  So aku rasa sgt mobile n update dgn blackberry.  Senang ,apa2 term yg aku x faham. aku terus google jek. Kan aku keje kat co. construction, so aku bukan background architect or engineer so mmg byk yg aku tak paham. so klw dekat site mmg sng nak google itu, ini. Then biasa lah kan, sape tade fb kan. then bbm ngan husband and kawan2 yg lain. lain 2 IM pun aku pakai jugak. so mmg sgt updated! dulu punyelah taknak pakai bb ni, nak pakai nokia gak. so lepas ni after this x tau nak pakai brand apa pulak. Dulu aku pakai curve xde la aku rajin surfing  sgt sbb screen kecik, now aku pakai torch 2  screen besar, kdg2 malam2 nak surfing or blog walking pakai hp je. Hp bukan lg fungsi untuk telefon jek. macm2 dah.

Rasanya klw xde 2 bende ni, mesti aku rasa dok dlm gua. aku x kisah xde tv n astro. tapi mesti nak ada 2 bende ni. Sbb aku suka membaca, klw nak baca novel or buku malam2 surelah kene pasang lampu kan. Sekarang ada anak2 time dorang tido jek aku bole buat benda ni. So dgn adanye 2 benda ni , aku bole surfing dlm keadaan baring je.

So thanks to technology!
Lama dah tak update blog. nak update pun xde apa yg menarik nak cerita. cerita biasa2 aje.takkan aku nak citer pasal aku ter uk uk keras plak pasal dah takde citer sgt kan.

btw my best friend accident semalam. terkejut aku baca sms masa baru lepas bangun tido. lepas tu bergegas aku g hospital. Izza patah peha, and luckily her 2 cuty buty doter xde pape. syukur! semoga beliau cepat sembuh dan tabah menerima ujian Allah.

Sunday, November 6, 2011

A day before Eidul Adha

I just come back from k.l fetch d beloved husband from singapore. After stucked 6h in jammed. Damn!

Esok hari raya qurban, aku buat akikah untuk kedua2 anak aku.

I'm so tired, baru lepas cuci baju husband sebeban, jemur kemas dapur sikit esok sambung lagi la.. Even penat, but I'm so happy husband da balik after 3w x jumpa.. N he bought a lots of souvenir for me plus birthday present. Hehe

I love U husband!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, November 3, 2011

Welcome 3 series of mine!

Today is my birthday, thanks 2 those are wishing my birthday. This is the 30th birthday u olsss!

I'm so lucky at this age, masih lg diberi peluang untuk menikmati kemanisan kehidupan. Thanks Allah!

Even da 30 pun , hati masih lagi rasa muda *doa2 jgn sampai jd org tua x sedar diri da la ye*

Nothing much to write n story, coz my other half still at Singapore. A little bit sad, selalunya, mlm2 birthday even takde hadiah pun, husband tak pnh miss ajak aku kluar dinner tmpt best2. But tonite? I only eat maggi alone! Happy birthday to me :(

Esok husband nak balik dah.. I'm going to fetch him at KL. Yeeeehawwww!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, October 31, 2011

Pic ~ haziq's Concert day

tgh tunggu turn nak perform 

hamboih2 haziq bisik pe kat afina tuh??

tgh ready nak perform

ok start

they are soooo cute~haziq yg paling kiri

chiken dance ..


boleh nampak tak sape paling over?

mcm konsert dia la dia buat.. see?

haziq~paling kiri

anak saya yg hensem ye..

~sekian....

Sunday, October 30, 2011

Today punye story...

perasaan apakah ini?


rindu?? *eceh!

rasa mcm zaman bercinta plak.. husband kerap sms aku.. call hari2 * selalu hari2 pun call... tapi , mama, jom makan, mama, teman papa g makan.. itu je la..lain2 sembang kat umh*.. even x jauh pun sbnrnya. tapi dah lama kan.. 2 weeks oi.. *aku tau la ada org kene tgl lagi lamakan*

rasa dlm HATI ADA TAMAN..

berbunga2... hmm. kenapa?

ADOLAHHHH

hehehe...

habeh kredit aku dok sms ngan husband tadi. * i pakai prepaid ok!..*  tapi takpe.. maybank2u kan ado. cimbclicks jua ado!  topap saje la.*caj sms ke s'pore adalah 50sen ok..*

next week husband balik da... tak sabarnye.. *gatal!*

banyak sungguh dugaan bila husband takde, haziq demam, then pass batton to amni. pehhh

tapi i x kurus pun * klw x kurus pun, aku rasa cantik jek * agagaga

sekian entry tanpa motif untuk hari ini..

dear husband, i can't wait.. miss u so much!

Saturday, October 29, 2011

Haziq's concert day

Im so excited to see haziq and his friends performance during the concert day. Today, the concert was held at Lead View hotel. They are very cute dancing with the chicken dance song. I saw haziq was "over" than his friend while dancing. you are very cute son!I dont have a time to upload the pictures now. I'll upload later. soonest! i try.
Dear readers,
Im still totally not in mood to writing, Sorry guys. Will update soonest. Also not in mood.. i miss my partner..ermm.. actually sleeping partner..he's in singapore rite now, outstation for 3weeks plus..miss him so badly.. :(

Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday #8

mama loves both of you!

Tuesday, October 18, 2011

dear readers,
i got a lots of things to story.. please come back in 2 weeks time.. lebiuw...

Wednesday, October 12, 2011

Tukang Cuci Rambut

Represent....
yang rambut panjang dr rambut aku tu namanya Wendy. beliau adalah hair adviser merangkap tukang cuci rambut sekali.. actually beliau tokeh saloon.. suppose mmg x kan jadi shampoo girl la kan.. tapi aku tak kira, aku nak jugak beliau yg cuci... actually kenal beliau pun sejak beliau jadi shampoo girl lagi..now dah bukak kedai. biasalah org Cina kan.. lepas kerja 2,3 tahun haruslah ada kedai seniri plak.

Beliau bukan sahaja tukang cuci, tukang rebonding, tukang potong rambut gue, malah tukang makeup kalau aku ada dinner ke, kenduri kawen ke.. call jek, klw beliau free kejap jek sampai rumah dah. Harga?? ikut harga kedai even dtg rumah pun.  kadang2 aku xde kawan sgt nak g lunch mmg call beliau jek dtg pickup aku g mkn sesama, kete beliau sgt besh! peugeot 506.. rasa macam naik kete batman!

okeh.. x bleh tulih lelebih.. kang perasan plak..

Kegilaan Ku Yang Terkini



korang tau x tu pic apa? 


itu adalah CAPATI okeh! 

ini adalah kegilaan terkini aku, semenjak dua menjak husband suka melepak kedai mamak. klw dulu mmg harem tak mau g makan kat mamak. 

sehari 2x okeh! .. pagi breakfast.. malam.. supper.. gilos! *mana x gumuks!*

ada sket conv yg aku nak share masa aku g breaky pagi td.. masa nak bayo , time ni aku g sorang sbb pagi kan.. takkan husband yg pakai unipom askar tu nak g kedai mamak pulak

aku: berapa bai? cptla aku nak g keje ni
bai: 3.50, awak org pakistan ke? 
aku : ???? hah? *buat muke moskel jap
         taklah.. hindustan *kataku sambil melawak
bai: iyeke?
aku: toksahlah ko nak melawak ngan aku pepagi ni, org melayu la.. mana dtgnye org pakistan. 



dlm kete aku masih moskel, selalunya org ckp aku mcm amoi *itu pun dulu la.... mungkin sbb mata kecik n rambut lurus, tapi kulit still x bape nak cerah mcm amoi*  tapi ni??? haih.. ada beberapa  kemoskelan aku.. adakah 

1- adakah mamak tersebut rindu bini beliau di Pakistan?
2- adakah aku makan capati siang malam menyebabkan soklan tu kuar dri mulut beliau?
3- adakah aku debabs mcm org Pakistan?

atau??
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

aku cantik mcm perempuan pakistan??????????????????????

ce korang tolong jawab jap soklan objektif ni??




Wordless Wednesday #7

mak beranak 2 bersama kereta kebal dibelakangnya

Monday, October 10, 2011

Testing

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 of wishlist haziq

Haziq sgt banyak wishlist... n aku bukan sewenang2 nak bagi. mesti kena ada galang ganti.. hahaha. aku kan mak yg kejam. One of them is nak main rollerskates.. husband selalu marah sebab aku selalu "mua" (ikut) sgt apa yg haziq nak.. tapi sbnrnya tak sesenang itu.. at his age..aku dah paksa dia belajar. mcm2 .. maths, english.. padahal.. at his age ada yg x pegi sekolah pun lagi. kdg2 mungkin ada org ckp aku pressure anak. Tak sebenarnya ok.Kali ni aku belikan dia.. sebab dia dah boleh baca 1 strorybooks yg berjudul " Snow white & The seven Dwarfs" (ala buku ni ada 8 page je.. tulisan pun besau2) Setakat ni untuk pembacaan Bahasa Melayu, takat 2 suku kata tu dah kacang dah kat dia.. tapi yg panjang2 tu dia buat muke kompius dia lah. So, dah promise kan.. boleh baca storybooks tu mama bagi rollerskates.. Jenuh hunting kat manjung ni. Nan hado!  then jumaat ptg tu papa haziq kata jom p kl cari. aku laju je. sbb kitorg klw g kl transit umah kak ngah jek. So kuar duit tol ngan minyak jek.Bukan jauh pun 3hours journey jek dr hometown aku. Then da 2 hari main ni, dah laju dah..

Next tau x beliau nak apa? galaxy tab nyah! mampos aku! tu kena pandai baca semua benda dulu.. buat masa ni pakai pc gabak pusaka mama tu ye.. lagipun mama dah ganti screen yg 21inch.. oklah tu kan..

Reaksi Aku bagi Budget 2012

Entri terlewat..

to me, wlwpun aku x keje gomen, tapi aku adalah warganegara MALAYSIA , so tempias budget  adlah terkena sikit2 kat aku.. plus husband pun org gomen. Apapun, budget kali ni aku sgt2 puas hati. bukan apa, bukan x suke gaji kakitangan awam naik,i mean naik mcm budget yg paklah umum masa 2007 dulu.. gaji naik byk giler, aku suke juga kalau husband naik gaji. Tapi percayala.. gaji banyak tu mmg x boleh dnikmati dengan sewenang2 nya.. sebab? harga barang automatically akan naik juga. percayalah! dan untuk kakitangan swata mcm aku, pastinya menjadi mangsa...anjakan gaji semua ikut performance. then not every year ada increment. So then?

Pertukaran skim gaji adalah sgt adil!  dan peruntukan-peruntukan untuk isi rumah pendapatn kurangRM3000 juga sgt adil.Ingat gaji 3ribu banyak ke nowadays? tak lah semua kakitangan awam je yg dapat kan? wlwpun aku tak rasa, at least org yg susah, merasalah jugak RM500 tu kan. oklah kan.. xdelah nmpk sgt mcm nak rasuah rakyat je kan.. kan pilihanraya nak dekat.

Mcm2 status aku baca status kat fb.. ada yg x puas hati elaun MP naik, gaji naik tak cukup, bonus sket, nurse tak pueh hati gaji cikgu naik, .. mcm2... manusia.. biasalah.. xkan bersyukur. aku bukanlah pro kerajaan, bukan juga pro pembangkang. yg mana deserve aku ckp bagus tu bagus lah kan. nak mcm mana lagi? soh dia tgk jadi MP,mesti dia suka budget kata elaun dia naik kan? setiap org ada function masing2. kata gred rendah naik rendah, gred tinggi naik tinggi. Deserve la kan.. takkan gred 17 nak gaji lebih byk dari gred 41 kan? klw mcm tu kite buat ekonomi sepusat, semua dpt gaji sama rata. Tak ndak kan? macam2 cara manusia ni berekspresi. X bersyukur! keje nak membangkang, tapi tetiap thn isi SPA nak keje gomen. tak malu ke? itu lah org MELAYU. tak geti nak bersyukur. i org puteh!

Bantuan persekolahan RM100 dari tahun 1 sampai amik stpm pun bagus. ringan lah sikit beban parents anak yg nak naik sekolah tahun depan kan? So parents, jgn lupa g regist kat LHDN. Pak Najib kata, all depends on parents samaada nak amik atau tak. Voucher buku juga byk bantu untuk student2 U. wlwpon aku tau rege buku nak blajo kat U tu takat 2rat boleh dpat x sampai pun 2 bijik yg kulit tebal tu, at least.. ADA kan.. ringan sket beban mak pak korang.

Yang tak puas hati tu, ce bagi dia yg pegang duit tu? agak2 boleh kasi puas hati tak kat org lain?

Cik kerengga nak g daftar haji.. huhuhu.. boleh pakai kwsp akaun 2 .. boleh la umur 40 kang jadi Mak Hajjah. Amin...

Serba sikit budget yg dibentangkan :

Gred 1-16 - RM 80.00Gred 17-26 - RM 120.00Gred 27-40 - RM 160.00Gred 41-48 - RM 220.00Gred 52-54 - RM 260.00Gred Jusa A,B,C,D - RM 320.00
Bantuan persekolahan RM100 sekolah rendah, menengahBantuan persekolahan RM100 akan diberi kepada semua pelajar sekolah rendah dan menengah dari Tahun Satu hingga Tingkatan Lima di seluruh negara mulai tahun depan, kata Datuk Seri Najib Razak. Memandangkan peruntukan ini disasarkan kepada golongan yang berpendapatan rendah dan sederhana, atas dasar kebertanggungjawaban sosial, terpulang kepada budi bicara ibu bapa dan penjaga yang berkemampuan untuk menerima atau tidak.

Bonus 1/2 bulan gaji atau minima RM500 dibayar bersama gaji pada bulan Disember 2011

Kenaikan tahunan gaji penjawat awam RM80-RM320
Mulai tahun depan, kenaikan gaji tahunan penjawat awam akan ditingkatkan antara RM80 hingga RM320 mengikut gred

Bantuan Yuran Pengajian untuk penjawat awam yang menyambung pelajaran

Umur Persaraan dari 58 kepada 60 tahun

Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ganti SSM
- Gred Gaji Sebaris

Peruntukan untuk Pendidikan RM150 juta. Bayaran Tambahan RM24.50 bagi Sekolah Rendah dan RM33.50 Sekolah Menengah dimansuhkan. Pendidikan rendah dan menengah secara PERCUMA mulai 2012

Bonus 1/2 bulan gaji atau minima RM500 dibayar bersama gaji pada bulan Disember 2011
Kenaikan tahunan gaji penjawat awam RM80-RM320Mulai tahun depan, kenaikan gaji tahunan penjawat awam akan ditingkatkan antara RM80 hingga RM320 mengikut gred
Bantuan Yuran Pengajian untuk penjawat awam yang menyambung pelajaran
Umur Persaraan dari 58 kepada 60 tahun
Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ganti SSM- Gred Gaji Sebaris
Peruntukan untuk Pendidikan RM150 juta. Bayaran Tambahan RM24.50 bagi Sekolah Rendah dan RM33.50 Sekolah Menengah dimansuhkan. Pendidikan rendah dan menengah secara PERCUMA mulai 2012

dan tetibe rasa nak gelak tgk pic ni, agak2 korang betul x?

Thursday, October 6, 2011

Everyone will be touching. Is it true?

When U Were Only 5 Yrs Old, I Said I Love U...
U Asked Me: "What Is It?"
When U Were 15 Yrs Old, I Said I Love U....
U Blushed.. U Look Down And Smile..
When U Were 20 Yrs Old, I Said I Love U....
U Put Ur Head On My Shoulder And Hold My Hand.. Afraid That I Might Dissapear..
When U Were 25 Yrs Old, I Said I Love U....
U Prepare Breakfast And Serve It In Front Of Me, And Kiss My Forhead N
Said : "U Better Be Quick, Is’s Gonna Be Late.."
When U Were 30 Yrs Old, I Said I Love U....
U Said: "If U Really Love Me, Please Come Back Early After Work.."
When U Were 40 Yrs Old, I Said I Love U....
U Were Cleaning The Dining Table And Said: "Ok Dear, But It’s Time For U To Help Our Child With His/Her Revision.."
When U Were 50 Yrs Old, I Said I Love U....
U Were Knitting And U Laugh At Me..
When U Were 60 Yrs Old, I Said I Love U....
U Smile At Me..
When U Were 70 Yrs Old. I Said I Love U....
We Sitting On The Rocking Chair With Our Glasses On.. I’m Reading Your Love Letter That U Sent To Me 50 Yrs Ago..With Our Hand Crossing Together..
When U Were 80 Yrs Old, U Said U Love Me!
I Didn’t Say Anything But Cried.

We may not express it but when we say "I Love You" we want our partner also to say the same... there are many ways of expressing love but nothing can play the same magic that these 3 words can play when said in return ♥ ♥

Wednesday, October 5, 2011

Wordless Wednesday

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, October 4, 2011

Apa Agaknye Dia Rasa masa humban Baby ni kebawah ye?

Baca : SINI

Rasanya time dia baling tu, kalau mak kucing tengok pun boleh menangis, tak sakit ke beranak ye kak? teringat aku masa meneran masa bersalinkan Amni, mak aih.. rasa nak putus nyawa. Kalau lah rasa malu, lepas projek pregnant kan.. bagilah budak tuh kat sapa2 yg nak ... kesian kat baby tak berdosa tu, terseksa. Mungkin kalau Malaysia ni mengamalkan hukum HUDUD, mungkinlah akan berkurang atau takde langsung kes sebegini. Memang kena back balik ke fitrah seorang Islam, itu baru hukuman di dunia, hukuman disana? padahal syoknye 5min tak sampai? ye x? sapa pnh pojek tau la.. hahahahhahahhaha. then? apa yg kau da buat ni? bukan 5thn , 50 tahun, tapi selama2 nya. kenapalah bodoh sangat! ce aku baling kau dari tingkat 2 ? bersepai tak? kalau kau seberat aku mungkin x bersepai. tapi agak2 cedera tak? mcmana lah baby yg kau sanggup lempar kebawah? haishh..

Perbezaan ikan keli memakan bahan haram dan halal


Haram (Ikan yang diternak orang bukan Melayu diberi makan perut ayam, bahan buangan, bangkai dan organ dalaman babi. Semua benda itu tidak halal untuk umat Islam) · Kepala berbentuk 'V' · Bentuk badan mirip torpedo · Badan berwarna hitam berkilat · Bahagian bawah badan berwarna putih melepak · Bahagian antara bawah kepala dan badan berwarna kuning · Apabila digoreng akan meletup kerana banyak lemak


Halal (diberi makan palet halal iaitu campuran beras hancur, tepung ikan, kepala ikan bilis, minyak sawit, bahan buangan kelapa sawit, kiambang dan vitamin) · Kepala berbentuk 'U' · Bentuk badan tirus · Berwarna hitam kelabu dan tidak berkilat · Bahagian bawah badan berwarna putih kelabu · Tiada warna kuning kelihatan di bahagian antara bawah kepala dan badan · Digoreng tidak meletup Jadi info ini mungkin berguna sewaktu anda hendak membeli ikan keli dipasar.




Semut Merah cakap:


Aku n famili mmg x makan ikan ni.. jadi it should no problem to us to identify.. tapi yg aku kompius.. klw da mende2 hidup camni pun nak kene identify dulu halal haram nya.. haih.. tu blom sayo2 yg apek tanam jirus dengan najis babi plak. Macamana plak dengan udang? kebanyakan udang yg kite makan ni udang bela kan.. padanlah byk org Islam perangai mcm hampeh sekarang ni. Kene makan telur dengan ikan bilis jek la.. tu pun kene tengok kot ayam yg nak kuar telo tu di jab dengan yg bebukan hala lagi. To all, berhati2 la.. tepuk dada tanye selera.

Meh La Nak Update Sikit

Takde yg menarik happened to me this week.. yg x menarik adolah, yg tak menarik pastinya bg aku bila aku kene kuar duit tapi aku x nmpk brg antaranya, wajalution aku tetibe temperature naik tinggi masa aku otw p kelas, call husband, he said there must be somethoing wrong with ur car maybe radiator then kene off engine tgh matahari membahang terpacak atas kepala . wah wah wah.. mmg of course la temp mak pun naik kan! smntara tunggu husband aku dok la kat tepi kete tunggu beliau, then beliau bwk slow2 sampai bengkel, beliau mmbebel biasalah. tau isi minyak jek, janji bole jalan, bla bla bla. dlm hati nak menjawab sbnrmya dah kete aku tuh dah tua, belilah kan kete baru kat aku kan? hahahah.. beliau insist nak bayokan service kete, radiator sumbat, tayar tukar 2 biji, tukar absorber sekali . Wahhhh! hmmmm cam BMW bawak kete tu pas tu. MEMBOHONG.!  tapi as aku kan bini yg baik, kete tu kete aku, beliau sikit pun x campo tngan, so eloklah aku yg bayo seniri, ikutkan kelangsian beliau, mmg aku nak soh dia bayo semua jek! hahaha

Citer keluar duit no 2, aku dah registkan untuk haziq sekolah next year, sambung je la.. since aku rasa anak aku yg mmg pandai dah semakin pandai dok sekolah tu. eceh! nak masuk skolah tadika, macam aku nak masuk universiti rasanya. tapi tadika anak aku ni , antara tadika yg moderate la harganya kat manjung ni. byk org soh hantar sana sini, tapi pada aku, bukan sekolah yg menjanjikan apa2, me as parents ni yg kene  keje keras sket memastikan beliau achive tahap mana yg kita nak. aku bayo 3 rat dulu, balance bulan depan ler. kasi pak dia pulak punye saham, takkan aku jek kan.. tapi aku  kesian kat husband bebenornya, semua beliau nak bayo kan.. apa guna aku ni bekerja. .. anak tu anak aku jugak.  Tak kisah la nak.. janji kamu jadi org berguna. cita-cita anak aku ni xmau kalah. kalau tanya nak jadi perdana menteri or menteri aja. tak kisah la nak jadi hape pun.. bak kata 1 kawan aku ni, janji kamu boleh bawak mama n papa masuk syurga udah.

Sbnrnya aku byk sgt keinginan, nak beli tablet la,nak tuko sofa la, nak cat rumah la, tapi semua tu perlukan KEPALA AGUNG, klw pakai b**u kan bgs.. takde la aku membazir. .ngee.  bila pk2 balik, kene back to basic, apa yg aku nak sbnrnya?  hati takkan puas , lepas fullfill semua aku yakin, adalagi keinginan lepas tu. so.. byk2 fikir ye farzlyna.. !

i think that all for now. want to cont my work 4 today. till then.. bye...

Saturday, October 1, 2011

im totally not in mood to blogging.. will update soonest~

Tuesday, September 27, 2011

Hidup Ini Ada Pasang Surutnya

Aku bukanlah org yg suke bercerita tentang yg terlalu peribadi dlm blog. Yang mana followers yg mmgkenal rapat dengan aku, pastinya dpt mengagak sekiranya cara penulisan aku didalam blog terdapat unsur2 masalah..

Aku bukan org jiwang. Aku juga bukan penulis puisi. Sbb tu la dlm blog ni ayat2 nya carca marba hanya dapat faham sahaja. Aku adalah org yg suka ketawa even aku dilanda masalah yg umpana ribut taufan. Mungkin sbb tu la. aku kelihatan muda remaja. eceh!. 

Wlw siapa pun aku, aku tetap manusia biasa, aku tetap diuji, dan terus diuji dengan dugaan hidup, benarla.. kehidupan tanpa ujian adalah sgt plain dan takde cabaran. Tapi bukan itu cabaran yg aku nak.Sape yg nak kan? Klw dugaan kewangan aku masih gagah rasanya, kerana aku adalah org yg sentiasa berhati2 dan sentiasa memegang prinsip sediakan payung sblmhujan. Benarlah, kerana prinsip sentiasa berhati2 aku sering terkena. Sepanjang 30thn aku hidup dlm dunia ni, mcm2 manusia aku jumpa, manusia baik, manusia bertopengkan syaitan, manusia bertopengkan batman dan mcm2 lagi.

Kerana aku seorang IBU, aku harus tabah, aku kena kuat. Klw aku asik melengung memikirkan nasib menimpa hidup, apa yg aku kendong jua akn keciciran. Benarlah, hidup ini umpama roda, kadang diatas, kdg dibawah. Kepada suami, terima kasih kerana menyayangi aku, kepada anak2 mama,  terima kasih kerana menceriakan hari2 mama..

Friday, September 23, 2011

Sangat Mencabar Jadi Ibu Bapa Zaman Kini



Ibu jumpa kondom dalam beg sekolah anak perempuan yg berusia 15tahun. Semalam aku baca cerita ni, terfikir, budak2 sekarang semuanya advance. Klw dulu aku rasa aku lagi pandai dari mak aku. Lepas ni mesti anak2 aku rasa lagi pandai dari aku. Risau, risau, risau! Betullah dulu mak ayah aku selalu marah2 then aku rasa sangat terkongkong bila mak , ayah suka hantar aku pegi sekolah, bila aku pandai bawak kereta pegi sekolah, ayah akan check mileage kereta untuk memastikan aku hanya pergi ke SEKOLAH. Tapi time tu aku de boypren gak. (nak wat cemana kan dah cantik. huhuhu) tapi aku mmg sgt choosy, nak yg pandai2 aje. Then bila kat Uni, ayah selalu call FELO kolej aku, membuatkan aku rasa sgt terkongkong even aku dah jauh dari ayah sekalipun, bila aku tamat study, aku geram aku hanya nak dok ngan parents sahaja, puas hati kan, aku dok depan mata, kuasa tuhan, aku de biypren navy lak, yg base nya cume beberapa km je dr hometown aku, mulalah episod dating2ngan haha.. then ayah plak suruh akucecepat kawen. Kawen lah aku diusia 23thn!  

Tapi sekarang baru aku sedar, kenapa semua tu ayah mak buat pada aku, Aku lg advance, haziq baru 4thn aku x sewenang2 nya bg dia main kat luar without my supervision.. Amni masih 7 bulan, masih byk yg aku x apply pada dia, tapi Insyaallah, umur aku panjang, mmg anak2 sentiasa dlam pemantauan aku. Aku selalu terpikir, hari ni aku dok asik baca kisah orang, esok2 org tulih citer pasal aku plak.Semoga aku tidak pernah terlupa berdoa untuk anak2 ku, dan semoga anak2 ku menjadi anak yg mendengar kata dan menjadi insan yg kamil. Ameen.

Kenapa x bagus ke?

Semalam aku kuar petang depan rumah melayan haziq n amni main beskal baru mereka.. then jiran2 ada kat depan juga, diorang maikn lama makin dekat nak bersembang la tu.. aku layan kan aje. tapi series, aku mmg rimas klw da start sembang merapu.

Ada sorang jiran rumah hujung ni , isterinya navy.. LLP.. penduduk sekitar sini mmg LLP, laki aku jek Pegawai (amboih.. riaknya) tu yg aku jd caam kera sumbang sket org takmo tegur, padahal aku idaklah sombong pun. Aku kenal isterinya sebab beliau dulu selalu uruskan payment co. aku masa beliau di unit lama beliau.. tetibe tanya kat aku " lyn masih keje ngan ayah lagi ? ayah masih aktif ke kat dalam" then aku jawablah " ha ah masih kerja ngan ayah, n ayah masih aktif lagi, yelah.. situlah salah satu punca rezeki dia pun, tapi lyn kadang on off jugak sbb lyn buat part time lect kat UNIKL" then beliau jawab" oh.. bagus lah jd lect... bagus lah tuh.." beberapa kali beliau ckp "BAGUS " tu.. lelama telinga aku dengar mcm dah memerli plak.

Soalan dlam hati aku.1. "Ngape? aku ni x bagus ke? even aku x bgus pun, aku de nyusahkan dia ke?" 2. "pasal aku x kerja kerajaan ke aku x bagus"? dan banyak lagi. Wlau macamana x bagus nya aku, I'm a graduate ok! klw aku x kerja sekali pun, kepala hotak aku masih boleh diguna pakai untuk membimbing anak2 aku "at least"! sbb tu aku x biar anak aku bersepah2 main beskal even umo dia baru 2 tahun! Tahu lah rumah dia lagi cantik dari rumah aku kan, even laki aku PEGAWAI sekalipun. rumah aku janji boleh duduk jek. Then ko renovate rumah ingat aku x tau dtg dari mana? klw x dr kontraktor2 yg kau uruskan payment mereka?geram ni geram!

Suami selalu ckp , jangan jd kera sumbang.. campur lah dengan jiran2 tu.. pa x de masa, balik koje dah dekat malam, klw x keje pon, balik men gop da malam. Tapi inilah yg aku tak suka, meng"kehek"kan orang tak tentu pasal. mungkin beliau x bermaksud, tapi mcm takde mende lain lak nak sembang. Agaknya sebab aku bini pegawai ,sebab tu dorang malas nak tegur, ingat aku type datin2 lah gaknya. Plis ye. bukan itu  ukurannya.

Aku kerja dengan ayah aku, sebab as known dekat manjung ni bukan xde peluang pekerjaan lain, tapi klw gaji pun ngam2 sui aku nak bayar hutang piutang aku jek, baik aku dok umh kan. I have my own price ! Nak kerja kerajaan? bukan x minat, tapi dah stop apply sejak umur 27thn sebab boring!! rasanya cukuplah husband sorang keje gomen. Then as ayah sorang, aku ada knowledge, and ayah tawarkan gaji yg OK untuk aku, then, baik aku berkhidmat untuk ayah aku kan? pahala pun aku dapat. (kadang dosa pun dapat sebab selalau lawan) then ayah tau time bila anak aku sakit, demam dsbnya, noneed isi borang cuti  aku just bgtau jek. n he will understand, sbb cucu dia kan? satu yg tak besh ialah, aku x leh MC la.. klw aku keje ngan org dulu, semedang aku MC, ni.. ayah tau aku sakit ke idak. So.. x bagus ke aku keje ngan ayah aku? mmg la kerjaya aku tak glamour. Tapi do i care? As long as aku x mintak sedekah n aku apply knowledge yg aku ader, besar rahmat dah tu.

Jadi kesimpulannya, aku malas nak sembang dah ngan jiran2. menyampah!

Tuesday, September 20, 2011

Oh... bukan I jek yg perasan ..rupanya orang lain pun sama..

please refer to this link
http://www.benashaari.com/2011/09/jawapan-ahmad-idham-pasal-persenda.html

Movie Review: Hantu Bonceng

Aku tak g tengok wayang citer ni, tapi sebab aku eager nak tgk sbb  cinter ni dah cecah dekat 9juta sejak hari pertama ditayangkan so aku pun subscribela kat astro fiest  citer ni malas nak g tgk wayang.

N, percaya tak.. aku x gelak pun. Aku menyampah ada lah. N i was suprised y ahmad idham buat cerita sebodoh ini? boleh bayangkan tak pompuan (sape tah nama~juliana evans ) boleh tetibe bg salam kat tgh2 mat rempit. Sengaja cari pasal lah kan. (alasan bodoh plak tu)Masih adakah perempuan sebodoh itu sekarang ni? sengaja nak pegi jadi 'lauk' WTF. Then 1 lg yg aku x puas hati sgt2 citer ni, suka sgt mempermain2 kan agama *this is not joke ok! . Sape yg dah tengok tau la.. mcm bangsat ok! menyesal aku subscribe. Then aku dok tgk sama sekali ngan haziq lak tu.. jenuh aku nak tazkirah anak kecik aku ni.. itu tak bagus ini tak bagus. Wlwpon mungkin ada moral ceritanya bg org lain, bg aku this is the stupidest movie i ever seen! baik tgk hantu kak limah balik rumah ok!

note: setiap org punya pandangan yg berbeza..

Sunday, September 18, 2011

The Honeymoon is Over!

Nyawa mama balik harini.. yeay!

3hari tanpa kalian, mama sgt bosan.. wlw mama caari aktiviti apapun tetap kalian dalam ingatan mama..

hari jumaat layan sampai 3 movie.. then balik rumah tgk tv.. semalam  layan husband tgk rugby world cup.. petang g saloon, pastu p spa.. malam layan cerekarama kat atas.. husband kat bawah layan bola.. is it a life?? husband ajak p men golf.. aku xmo.. wat jahanam kulit aku jek.. nak recover da la payah.. tunggu kaya la baru men golf.. bole g wat skin treatment every week.. takat pakai sunblock tak jln der..

Rumah sunyi.. wlwpon kemas, takde ertinya.. mama letih x bercakap ngan haziq.. selalu haziq yg teman mama sembang,, haziq yg dgr mama komen itu ini bila mama tgk tv..sunyi tanpa dgr suara adik amni terjerit2 main dengan haziq.. terlalu byk masa terluang tanpa kalian..

Husband biasa jek.. org lelaki kan... steady je anak takde.. tapi dlm hati aku x tahu la.. tapi kejap2 call umh k.ngah ckp ngan haziq.. rindu lah tu tanda nya kan..

Ada proposal na kene siapkan by today.. esok nak hantar dah.. need to pen off .. bye..