Friends Of Mine

Monday, November 14, 2011

2 THINGS THAT VERY IMPORTANT TO ME

1- my lappy 
series aku mmg x leh hidup tanpa lappy. even aku hangkut anak2 and beg berduyun naik train pun aku tetap nak bawak lappy aku. ada internet atau x, it doesnt matter. Malaysia ni kan maju, memana pun ada wifi.  Sejak aku mampu pakai lappy, ini ialah lappy yg ke-3. previous 2 aku pakai brand compaq. Mmg aku suke pakai compaq. yg 1st aku beli sendiri. mahal gilos. adalah dekat 4k kot rege lappy besar gabak tu dulu, tapi aku usung kesana kemari gak. Then 2009 husband belikan aku compaq C4 kot modelnye. adalah nmpk modern sikit lappy tu dgn crystal bright nye. then masa anniversary haritu husband belikan aku sony vaio. sbnrnya aku takdelah bekenan st nak pakai sony even org ckp bagus n harga mahal ( tapi skrg sume dah murah ok) tapi dah org nak belikan, aku tadah je lakan.. Mmg aku xleh hidup xde lappy. even org dah pakai tablet ke kapsul ke, aku tetap nak bukak lappy gak memalam. Kat lappy la aku tulih sume aku nak tulih, ada yg org bole baca, ada yg tak (secret is remain a secret). Lappy ni jugak aku pakai masa aku buat, even kat opis ada komputer dah mmg provided. tapi aku usung gak g opis. sonang! aku bleh mobile buat koje. takyah transfer2. for info aku mmg suke hilangkan pendrive, tah bape puluh dah gaknye. Now haziq selalu nyibuk nak pakai  lappy ni jugak. tapi dia da ada desktop.  kurangla sikit dia kacau aku. Tapi desktop beliau zaman hang tuah punya processor, so agak la lambat juga. untuk yg kurang kesabaran, mmgla bosan.

2- My Hp
Memula aku pakai hp masa zaman 1st year degree dulu. Masa tu aku pakai hp jenama ericson. (blm ado sony ericson lai) sempat pakai 2 kot hp jenama ericson ni (biasa la aku kan brand conscious, so mmg akan stay ngan 1 brand je) ntah bape puluh bateri kong masa aku pakai hp ni - maklumlah tgh bercinta kan. haruslah bateri cepat kong . tgh bercakap punpegi caj *nasib x kene karen je aku ni* Then masa nak dekat2 habeh study tu, masa tu hot la Nokia 3310. perh.. siap gantung kat leher tu . *yaks!* kunun bangga la tu pakai 3310. Then after tu mmg aku pakai brand nokia jek. adalah pakai sony ericson as a 2nd phone. Sampailah aku kenal Blackberry.  So aku rasa sgt mobile n update dgn blackberry.  Senang ,apa2 term yg aku x faham. aku terus google jek. Kan aku keje kat co. construction, so aku bukan background architect or engineer so mmg byk yg aku tak paham. so klw dekat site mmg sng nak google itu, ini. Then biasa lah kan, sape tade fb kan. then bbm ngan husband and kawan2 yg lain. lain 2 IM pun aku pakai jugak. so mmg sgt updated! dulu punyelah taknak pakai bb ni, nak pakai nokia gak. so lepas ni after this x tau nak pakai brand apa pulak. Dulu aku pakai curve xde la aku rajin surfing  sgt sbb screen kecik, now aku pakai torch 2  screen besar, kdg2 malam2 nak surfing or blog walking pakai hp je. Hp bukan lg fungsi untuk telefon jek. macm2 dah.

Rasanya klw xde 2 bende ni, mesti aku rasa dok dlm gua. aku x kisah xde tv n astro. tapi mesti nak ada 2 bende ni. Sbb aku suka membaca, klw nak baca novel or buku malam2 surelah kene pasang lampu kan. Sekarang ada anak2 time dorang tido jek aku bole buat benda ni. So dgn adanye 2 benda ni , aku bole surfing dlm keadaan baring je.

So thanks to technology!

4 comments:

Nini D.. said...

aku xlupa ko..selalu jugak dtg jengah sini tapi xde entry baru..hehehehe

wan nurul hezrina said...

1.my hp
2.my breast pump
3.my lappy

aNNa IrwaRNiTa said...

xde 2benda ni bley sasau kan sis?haha

Cik Sibuk said...

salam perkenalan..

nostalgia betul lah baca ur entry. Memang dedulu laptop mahal gilerr..dah la mahal, gedabak pulak tu.

dan ingat lagi, nokia butterfly. masa tu sape pakai phone screen biru dah gempak la.

memori..memori..hehehe