Friends Of Mine

Tuesday, October 4, 2011

Meh La Nak Update Sikit

Takde yg menarik happened to me this week.. yg x menarik adolah, yg tak menarik pastinya bg aku bila aku kene kuar duit tapi aku x nmpk brg antaranya, wajalution aku tetibe temperature naik tinggi masa aku otw p kelas, call husband, he said there must be somethoing wrong with ur car maybe radiator then kene off engine tgh matahari membahang terpacak atas kepala . wah wah wah.. mmg of course la temp mak pun naik kan! smntara tunggu husband aku dok la kat tepi kete tunggu beliau, then beliau bwk slow2 sampai bengkel, beliau mmbebel biasalah. tau isi minyak jek, janji bole jalan, bla bla bla. dlm hati nak menjawab sbnrmya dah kete aku tuh dah tua, belilah kan kete baru kat aku kan? hahahah.. beliau insist nak bayokan service kete, radiator sumbat, tayar tukar 2 biji, tukar absorber sekali . Wahhhh! hmmmm cam BMW bawak kete tu pas tu. MEMBOHONG.!  tapi as aku kan bini yg baik, kete tu kete aku, beliau sikit pun x campo tngan, so eloklah aku yg bayo seniri, ikutkan kelangsian beliau, mmg aku nak soh dia bayo semua jek! hahaha

Citer keluar duit no 2, aku dah registkan untuk haziq sekolah next year, sambung je la.. since aku rasa anak aku yg mmg pandai dah semakin pandai dok sekolah tu. eceh! nak masuk skolah tadika, macam aku nak masuk universiti rasanya. tapi tadika anak aku ni , antara tadika yg moderate la harganya kat manjung ni. byk org soh hantar sana sini, tapi pada aku, bukan sekolah yg menjanjikan apa2, me as parents ni yg kene  keje keras sket memastikan beliau achive tahap mana yg kita nak. aku bayo 3 rat dulu, balance bulan depan ler. kasi pak dia pulak punye saham, takkan aku jek kan.. tapi aku  kesian kat husband bebenornya, semua beliau nak bayo kan.. apa guna aku ni bekerja. .. anak tu anak aku jugak.  Tak kisah la nak.. janji kamu jadi org berguna. cita-cita anak aku ni xmau kalah. kalau tanya nak jadi perdana menteri or menteri aja. tak kisah la nak jadi hape pun.. bak kata 1 kawan aku ni, janji kamu boleh bawak mama n papa masuk syurga udah.

Sbnrnya aku byk sgt keinginan, nak beli tablet la,nak tuko sofa la, nak cat rumah la, tapi semua tu perlukan KEPALA AGUNG, klw pakai b**u kan bgs.. takde la aku membazir. .ngee.  bila pk2 balik, kene back to basic, apa yg aku nak sbnrnya?  hati takkan puas , lepas fullfill semua aku yakin, adalagi keinginan lepas tu. so.. byk2 fikir ye farzlyna.. !

i think that all for now. want to cont my work 4 today. till then.. bye...

1 comment:

Nozie Yusof said...

i folo la lyn
kalu ikutkan semua mmg ndak..taaapiiiii

sabar jek lah

same lah feeling tue..hehe