Friends Of Mine

Monday, October 10, 2011

1 of wishlist haziq

Haziq sgt banyak wishlist... n aku bukan sewenang2 nak bagi. mesti kena ada galang ganti.. hahaha. aku kan mak yg kejam. One of them is nak main rollerskates.. husband selalu marah sebab aku selalu "mua" (ikut) sgt apa yg haziq nak.. tapi sbnrnya tak sesenang itu.. at his age..aku dah paksa dia belajar. mcm2 .. maths, english.. padahal.. at his age ada yg x pegi sekolah pun lagi. kdg2 mungkin ada org ckp aku pressure anak. Tak sebenarnya ok.Kali ni aku belikan dia.. sebab dia dah boleh baca 1 strorybooks yg berjudul " Snow white & The seven Dwarfs" (ala buku ni ada 8 page je.. tulisan pun besau2) Setakat ni untuk pembacaan Bahasa Melayu, takat 2 suku kata tu dah kacang dah kat dia.. tapi yg panjang2 tu dia buat muke kompius dia lah. So, dah promise kan.. boleh baca storybooks tu mama bagi rollerskates.. Jenuh hunting kat manjung ni. Nan hado!  then jumaat ptg tu papa haziq kata jom p kl cari. aku laju je. sbb kitorg klw g kl transit umah kak ngah jek. So kuar duit tol ngan minyak jek.Bukan jauh pun 3hours journey jek dr hometown aku. Then da 2 hari main ni, dah laju dah..

Next tau x beliau nak apa? galaxy tab nyah! mampos aku! tu kena pandai baca semua benda dulu.. buat masa ni pakai pc gabak pusaka mama tu ye.. lagipun mama dah ganti screen yg 21inch.. oklah tu kan..

2 comments:

Nini D.. said...

hebat anak ko dah boleh baca story book..Cik Mat blom pass lagik

Farzlyna Mustafar said...

anak aku dah 4year plus la..cik mat baru 3 kan?