Friends Of Mine

Monday, March 4, 2013

Monday Blues

Aku jarang kena attack monday blues, sebab kadang2 aku tak sabo nak monday sebab nak settle byk benda. Tapi harini mmg betul2 blues! Sebab?
1. Wajalution ku rosak lagi!
2. Amni terjaga pukul 2am hingga 6am
3. Ada few task yg aku tak sempat settle last week menyebabkan aku main aci ligan ngan ayah aku.

o my! wajalution da lama x jalan. Weekend mmg dia selalu direhatkan, aku pun lupa start enjin panskan apa yg patut. then? pagi ni start mmg tersenggut2 tanda wajalution mennjuk perasaan!. Aku mcm biasa lah klw kereta buat hal mmg dah terbayang RM RM yg nak keluar. tak  semena2 jd tension disitu! ok stop pasal kereta.

amni pulak dah 5 hari asik merengek waktu mlm, dia buat mcm masa dia dlm pantang dulu. Tamo tido, dah la tamo tido, menangeh plak tu!. la.. hai adik.. awak nak adik ke? dah pukul 6am baru beliau tido balik. aku plak pukul 6am dah sepatutnya bangun untuk buat bekalan haziq dan papanya. Jadi sebab kan aku ngantok, aku ckp kat asben, tanak bangun lah ngantuk. Beliau mmg ok jek! jd kesian takdelah nak tengok2 hantu kaklimah ni melambai2 sebelum beliau pergi kerja. Pukul 7 aku bgn, siapkan bekal haziq. aku ckp, harini haziq bawak bisskut boleh? alahai kesian anak aku.. nasiblah beliau ok je bwk biskut. Tapi berbagai2 jenis biskut ye. memang meriah bekalan beliau. Nasib lah aku takde eye bag. klw tak kompom dah jd mata panda ni. Amni.. moga2awak tido nyenyak lah ye mlm ni....

aku dah teguk berapa peket kopi dah nih.. mcm2 kopi. so far masih ok. tapi mmg x masak lah kot mlm nanti.. kite makan luar lah ye semua? Amni,, jgnlah buat mama mcm ni lagi ye.. habeh lumpuh aktiviti rumah klw awak tak tido malam.

Dah takde apa nak bebel dah..

Kawan2 jgn lah pick up spelling error sy ye.. sy bukan tak tau eja,.. tapi sy nak cepat.. malas nak backspace. hehe

1 comment:

O'gosh Iskandar said...

aiseh.....memang jem bila budak2 buat hal xmo tida malam2...aku lagi selalu je kena....kadang aku keraskan ati je suruh En Dadi yang bgn handle....sebab kalau aku yang x larat nanti ap pun x bole buat kat rumah kan....hehe