Friends Of Mine

Wednesday, February 27, 2013

Review :Eyeliner

Aku sgt suka eyeliner, mmg dari zaman dulu mmg suka. Rasanya benda lain takde takpe kot. Tapi klw eyeliner habeh stock rasa mcm xnak keluar rumah *ahaha, buleh *
 Tapi selalunya aku takkan ke'putus'an stock eyeliner sebab aku ada mcm2 jenis. * sejak kerja lah, zaman studi harap duit studi jd sokmo lah takde*

Oklah nak review satu persatu eyeliner yg mmg ada dlm simpanan aku. *aku pakai middle price ye, sebab aku kan golongan pertengahan, jd mmg takkan review product yg mahal2*

As aku mmg peminat make up dr elianto, mmg ada berbatang2 elianto punya eyeliner. Ok, aku tak ingat apa nama saintifik eyeliner ni, tapi  yg ni sgt best, bangun lambat pun xpe masih boleh lukis mata dengan tak berhati. Dan juga waterproof , anda boleh menangis teresak2 dengan eyeliner ini. tapi janganlah korang gonyoh plak ek, akan jadi seperti mata lepas kena tumbuk plak nanti. Eyeliner ni mmg aku akan pakai selalu sebab ianya sgt2 mudah diapply.  Apply lah mengikut skill korang suka dan korang rasa cantik. sgt2 recommended. Harga tak ingat tapi x sampai RM20 pun

ok, eyeliner curvee by elianto ni sgt2 cantik ok. effect nya sgt2 dramatic.*chewah* selalunya aku tak lah pakai g keje atau berjalan2 g taman permainan atau seumpamanya, hanya pakai di event2 yg memerlukan aku bermata galak! *bluek*  ok , klw untuk beginner tak diggalakkan pakai ni, sebab klw korang apply  dengan comot, korang akan kena make up balik semula. sebab nak remove bukan senang ye readers sekalian. Harga pun x ingat, tapi ada refill . yg pasti x sampai rm50 pun.
yg ni pun elianto punya jugak, aku dpt free sebab purchase lebih rm80. tapi klw beli rm29.90. Best jugak. Mcm biasa, klw eyeliner yg basah ni, mmg x digalakkan untuk beginner ataupun yg ada parkinson ketika memakai celak, takut line jd double line. hehe. Waterproof jugak dan aku tak pernah testdrive  menangis pakai eyeliner ni. tapi aku rasa as long ianya selepas kering  ok kot!
Yang ni aku beli masa elianto buat sale untuk members item RM10. yg ni harga rm 10. Kalau yg ni mmg aku sgt2 rekemen sebab ianya sgt senang nak dipakai. Tapi aku tak berapa suka sgt, sbb warna hitam nya tak dark sgt. Ada blink2. Untuk effect yg natural ok yg ni. Untuk adik2 yg tingkatan 5 ok kot pakai yg ni, murah dan nmpk sgt muda bila pakai. 

Double Intense Gel Eyeliner By Silkygirl ni adalah eyeliner yg paling susah nak apply. tapi aku suka jugak, sebab effect yg sgt chantek! mmg kene pakai ketika keadaan betul2 tenang. klw tgh berkelibut dengan anak mmg akan jd seperti mata dewa krishna lah jawabnya. takpun mata panda. sebab nak cuci pun tak senang jugak. Untuk beginner tak recommend ye adik2.
Eyeliner ni dari Silygirl. Best jugak tapi klw dah lama sangat line akan jadi kembang ataskelopak mata. Tapi untuk aku just nice je lah. Dulu aku mmg pakai ni sebelum pakai yg elianto seperti yg aku brief di atas sekali. Aku suka sebab eyeliner ni murah, klw kat supermarket RM16.90. Kalau kat sen sei tempat beli pampers anak aku rm 7.90 jek! suka!suka! Kalau yg nak try pakai eyeliner ni mmg best jugak, cuma kene beringat selalu lah, dan jgn menangis ketika apply eyeliner ni. sgt2 buruk effect nya! 



Ok last sekali, aku tak tau mana nak beli klw dah habeh.. yg ni


Namanye KAJAL.. yg ni husband beli masa berkursus di India, bukan souvenir, tapi mmg aku pesan aku nak celak macam hindustan pakai tu! haha, kan bajet mcm hindustan!  Ok best ye pakai yg ni.. chantek sgt. kdg2 mcm hindustan, kdg2 mcm mak arab puna ada *ok tipu*  Husband bought me 5 batang ni,cukup stok kot katanya, sgt murah, kat india cuma 100 rupee , leih kurang rm1. kalau nak g India, kat sini aku x tau mana nak cari. Maybe kat Jalan Masjid India ada kot, kan ada little india kat situ. tahnlah aku pun x pnh merayau ke situ. 

Tetibe teringat kat benda ni
celak mekah! nama saintifiik tak tau. dulu2 kalau org balik mekah selalu bg souvenir benda ni kan? sekarang takde kot! sbb mak ayah balik mekah x belikan pun benda ni kat aku. Kecik2 dulu aku suka curi2 pakai mak punya. haha, habeh berdebu semua. tp klw skrg pakai mungkin dah elok kot. Sbb dah ada skill.. haaha

ok lah itu jek kot.. nasihat aku, lepas pakai make up apa2 cuci lah bersih2 supaya pores tak tersumbat dan mata x seperti mata panda. Kalau panda comel ok.. klw org bermata panda mmg x comei. Jgn lah takut nak kenakan make up , tak payah lah perasan natural beauty, So far aku tgk, anak aku Amni je yg cantik x ber make up. haha. ok mengarut!

4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nak belajar pakai la...

O'gosh Iskandar said...

aku berkenan ngan elianto curve tu...tapi takut plak nak try...sbb tgn aku kan parkinson sikit..hee

Izza is my name said...

silygirl ker silkygirl weh...ngeeeee

SeMaLu SK said...

lynn...aku pakai yg silygirl....hahahahah tp aku tak sily tau...:P