Friends Of Mine

Wednesday, May 12, 2010

Al Fatihah to Nurul Ain Abu Bakar (1982-2010)

10 May 2010 2.06 ptg.. Ain menhembuskan nafas terakhir di hospital Serdang akibat denggi berdarah. Setelah 4 hari bertarung akhirnya beliau pergi jua.Al Fatihah

Aku n family dapat tahu sebelum Ain pergi sbb adik Ain call cakap at any time she will go.. kebetulan hubby nak pegi kusus kat Klang n he wiiling to accompany me to visit her. Aku bertolak dr sini jam 3.15 on d way call cik su, tapi mmg beliau da x mampu ckp pape.. then call adik arwah ckp jenazah akan dibawa pulang ke Melaka ( Lubok China). huh ..aku mmg x pnh sampai tempat ni. tapi ayah n mak pun pegi jugak, hubby nak follow gak, katanya dah alang2.. aku sian gak sbb he rushing to go back to Klang. Hmmm.. takpela.. at last aku sampai gak ke Kg cik bakar ni.. taklah jauh sgt , tempatnya sempadan antara Neg 9 dan Melaka. Sampai je. jenazah dah diangkat untuk dibawa ke kubur, tak sempat nak bg penghormatan terakhir. Apapun aku doakan beliau aman disana.. Alhamdullilah urusan pengkebumian jenazah berjalan  lancar dan sgt cepat, mlm tu jugak Ain selamat dikebumikan..

Yang pergi tetap pergi.. sesungguhnya KEMATIAN itu benar.. cuma masa dan bagaimana itu rahsia Allah.. Semoga Ain bersemadi dengan Aman di sana.. Amin.. Al-Fatihah...

NURUL AIN ABU BAKAR




Kepada ayahanda ain Cik Bakar, semoga cepat sembuh..


3 comments:

Izza-Crystal said...

Al-fatihah...bapak nye sakit ape lynn

Farzlyna Mustafar said...

ayah dia ada sakit jantung then wat operation pintasan jantung kat hosp serdang.. dia yg jaga ayah dia pergi dulu.. tp sian la.. ayah dia pon blom sedar lagi..

Izza-Crystal said...

yer ker...sian. takpe at least dia sempat jaga ayah dia...salam takziah buat family dia yer..