Friends Of Mine

Wednesday, January 9, 2013

Fenat! Fuh! Fuh!

Sekolah dah start, aku rutin budak sekolah agak sibuk sikit sebab aku mmg hantar dan ambil sendiri anak pergi dan balik sekolah. Plus anak aku bawak bekal, sebab tak harap makanan kat skul, *tak tau dtg dr mana , owner bukan islam* rasanya sampai sekolah menengah pun awak bwk bekal je lah haziq. pukul 6 pagi dah kung kang kung kang kat dapo.Weekend mmg dah siap 1 list bg kat haziq, so dia approve, ikut menu dia aje.

This week haziq dah start sekolah agama rakyat. Patutnya x payah hantar lagi, tapi aku mintak tumpangkan beliau di kelas darjah 1. Goal tak banyak, asal boleh baca bacaan solat dengan sempurna tahun ni cukuplah. Walaupun dah boleh solat tapi masih x berapa betul bacaannya, tambahan pulak, sekolah tadika, adalah sekular, klw tak bg didikan agama kang jadi menda lain plak. Maklumlah budak2 sekarang ni advance katanya...........  huh! lagi lah aku sibuk. sekolah agama start pukul 3 ptg habis 5 45 ptg mmg lepak lah mamat tu! malam tak dan pkl 10 dah zzz.Kesian dia, aku dulu tadika relax jek.. nak wat cemana nak... zaman sekarang lain kekdahnya.  Kat sekolah agama ni aku dtg 3 kali, masa hantar tgk sampai masuk kelas, time recess , n time balik. So far beliau semangat lg.. semoga semangat tu kekal sampai bila2.  Mama penat sikit n terkejar2 sikit pun takpe.

Bila dah petang, balik skul agama, aku bg beliau main kat luar. kasi keluar peluh sikit, klw xde kawan aku lah jd mangsa partner beliau main badminton. then sblm magrib masuk, aku prepare mkan malam, solat dsbnya. Then haziq buat homework lepas tu aktiviti bebas. selalunya b4 10 haziq dah tidur.

Peh2! penat sungguh rasanya!
dengan kerja lagik! penat badan, penat otak, poket pon penat isik minyak kereta  asik vroom sana vroom sini, nak naik motor tak tau bwk motor plak! haih
sucinya muka awak haziq. comel camni je sampai bebila boley dak?

aktiviti time recess, teringat masa mama seusia awak!

2 comments:

Mak Wardah said...

Ya Allah, ibu mithali, respect sgt

wifenavy said...

terasa kepenatannya.. Haziq encem ahh in Baju Melayu