Friends Of Mine

Thursday, November 4, 2010

25 Top Secret Fact About Me - Tagged By Makbed

Once you have been tagged, you are supposed to write a note 25 random facts, or goal about you. 
At the end choose 25 people to be tagged, you have to tagged the person that tagged you. 
If I tagged you, it means I want to know more about you.



 I was tagged by Makbed to writedown 25 secret fact about me.. hoyeee... lets see .. secret ke x secret..

  1. Nama penuh Norfarzlinawati Binti Mustafar Kamar, lahir pada 3rd November 1981 (semalam my birthday) di Johor Bahru.
  2. Anak sulung dari 4 adik beradik. 2 lelaki 2 perempuan.
  3. Bersekolah merata2 tempat sebab hidup nomad sebab ayah juga Tentera Laut. Pendidikan tertinggi Ijazah Sarjana Muda Pengajian Perniagaan (acct & Finance) UUM , 2003
  4. Sgt ambitious diwaktu kecil hingga tamat belajar, tapi setelah berkahwin lebih mengutamakan suami serta anak tapi masih menuntut ilmu secara tidak langsung buktinya aku suka buku , apa type pon. klw takde sgt iklan pun bole baca.
  5. Sgt suka facts & figure. I like maths, statistics & calculus very much!So tahu dah aku mcmana kan.. klw xde fact & figure jgn ckp ngan aku.. takat nak mengarut tah hape2.. Im not intrested.
  6. Sgt elergi dengan perempuan bertudung tapi not behave like dia tu bertudung. Klw mengumpat, sume dia tahu. baju bila tungging sket dah nmpk lurah dendam ngalahkan org x pakai tudung ( apapun masih percaya menutup aurat itu wajib bagi setiap wanita)
  7. Tak suka masak, tapi kena masak gak almost every day sbb rasa tanggungjawab pada suami dan anak. Wlwpon anak aku tak makan sgt, klw dia makan pon makan nasi n kicap sahaja. Suami sangat cerewet makan, sbb pe? sbb mak dia pandai masak kot.. so aku kenelah make sure makanan tu sedap kat tekak dia. 
  8. Berkahwin pada usia 23 tahun. Kenapa? sbb ayah soh kawin sebab da ader boypren. 
  9. Very easy to put on weight. Sebagai contoh hari raya tahun 2004, naik 3kg dlm 1 hari. percaya tak? Silalah percaya. 
  10. Mmg memilih sape nak jadi boypren aku. Beliau kena ada kerja tetap, ada kereta n ada duit. (tapi i tak kawen ngan org kaya pun!) Buktinya tak pnh ada boypren dikalangan students mahupun coursemate sbb aku tak suka dorang tumpang kete aku and soh aku tong2 bila kuar dating. hahaha.. jahat x? 
  11. Sgt independent. Mmg dididik mcm ni. Semua buat seniri. Dulu ayah selalu takde sailing. mak tak tahu bawak motor mahupun kereta, jadi urusan2 skolah atau apa2 sume buat sendiri sampai masuk U  (n sign report card sendiri klw dlm report card tu ada huruf "B" hape tah mak ayah ni.. sume nak huruf A)Jadi mmg sgt benci dengan orang yg x berdikari n semua harap orang, sampai nak bagi anak bini makan pon masih x reti berusaha. (eh apa emo lak ni!)
  12. Suke beli lipstik. Aku sangat banyak koleksi lipstik. Makeup2 lain pun suke beli tapi x byk mcm lipstik. Tapi x suke lipstik merah. (tak sesuai dengan aku)
  13. Dari mula keje hingga kini suka pakai handbag Carlo Rino. most of my handbag mmg sume carlo rino. Guess sekali sekala klw tetiba byk duit.
  14. Klw orang tanya. Klw dulu ayah tanya ada duit tak? tak pernah jawab takde.. sekarang pon same klw husband tanye ada duit tak.. pun x pnh jwb takde . 20sen pun ada lah jugak kan.. (ha ni mak salu ckp ) sbb percaya sebab klw selalu ckp takde2 duit, duit pun selalu takde.. 
  15. Suke gadgets seperti hp,notebook n camera. Tapi masih blom dapat beli DSLR.. 
  16. Takde spesifik makanan kegemaran. Makan semua, klw sedap makan banyak, klw xsedap tak payah makan, sekarang duduk sangat dekat dengan rumah mak aku jadi apa mak masak adalah semua sedap. Dan klw balik rumah mertua pun tanpa segan silu suruh beliau masak apa terlintas nak makan. (mak mertua aku punya nasi ayam , karipap n sup tulang best in d world tau..)
  17. Suami adalah anak saudara kepada pakngah aku (adik mak) pakngah kawen ngan maksedara dia . Jadi kami berkongsi pakngah/makngah(belah aku) mak uteh/pak uteh (belah suami) ha.. mana satu nak panggil bila jumpa .. cube teka?
  18. Tet adalah best friend merangkap autie (adik mak) . Klw takde duit ke, masalah rumah tangga kronik ke.. mmg selalu cari beliau.. Aku tak pnh pinjam duit orang lain selain dari duit dia.. aku rasa dia pon sama. Byk latar hidup kami adalah sama.. cuma sekarang beliau kurus dan aku gemok.
  19. Ada seorang anak lelaki. Tahun depan kuar lagi sorang.. dan mungkin perempuan. Sgt rasa bertuah dikurnikan nikmat menjadi seorang ibu wlwpon kadang2 pening kepala. 
  20. Tak lengkap kalau tak bereyeliner klw dah siap2 nak kluar.. Pakai hanya 1 brand.. brand SECRET ya.. bukan rahsia.. tapi secret.. kat billion pon ader jual.. beli lah yg mahal mana pun.. pakai mesti sememeh.. pakai brand yg murah 1 ni jek yg ok..
  21. Suka pakai baju warna hitam untuk mengelakkan diri nmpk gemuk. Wlwpon semua orang tahu i gemoks..
  22. Suke bersukan.. main bowling, futsal n golf. Suke bersukan jek la.. tapi jgnlah ingat aku teror plak.. Golf pon masih pakai handicap 36 tak gerak2.. ni lagi lah mahu setahun x sentuh kayu golf. Klw rasa  badan dah berat sgt, jogging pon bole..
  23. Tak canggung klw kene ke mana2 seorang diri.. makan ke meeting oh behalf co. ke.. sbb dr kecik mak kata "esok klw mati sorang jugak..jgn asik nak berteman jek"
  24. Sgt suke dengan rumah 2 tingkat.. tak kira lah teres ke banglo ke.. sebab rumah ayah semua 1 tingkat kecuali yg kat KL ada 23 tingkat (rumah beliau tingkat 13) . Mcm x klass jek dok umh setingkat.. tapi bila dah duduk rumah sendiri mak ai...  syok juga klw rumah setingkat.. klw barang tertingal xdelah nak ulang alik naik..nak kemas pun x larat..adehhhh
  25. Klw marah lebih suka diam dari membebel.. terutama dgn en hubby.. klw aku diam dia lebih takut sebenarnya dr aku membebel mcm machingan..
  26.  
     Hoish.. dr pagi sampai petang aku dok ngarang benda ni.. Sampai aku pun x kenal diri sendiri.. And Makbed... akk da wat.. sila lah gelak berguling2 ya...

    1 comment:

    Izza-Crystal said...

    daku setuju ngan no 14...paling tak suka kalu org cakap "AKU TAKDE DUIT".!!!!