Friends Of Mine

Saturday, November 20, 2010

Aku Impress Lagi..

Tadi aku bukak wall kak zura kat fb.. aku impres lagi ngan mimi. Kak zura letak gambar hari graduasi mimi beserta dengan segala anugerah yg mimi dapat.. Sapu bersih dari no 1, student terbaik, maths, bm, bi, sains , byk membaca dan al quran. Bukan senang nak didik anak jadi mcmtu nowadays, dengan kerja, husband on off  kdg ada kdg xda. Tapi aku rasa tu bukan alasan untuk tidak mendidik anak. Aku selalu baca " jgn judge anak mcm anak org lain, kebolehan setiap individu adalah berbeza". Tapi pada aku peranan ibu bapa iaitu pendidikan dari rumah adalah pendidikan yg paling penting buat kanak2. Aku akan berdoa dan terus berdoa supaya haziq mampu menjadi anak yg soleh, bijak dan menjejakkan kaki ke syurga. So far yg aku tgk, haziq behave, tapi aku kene selalu bear in mind.. dia adalah kanak2 lelaki.. mmg dia adakalanya agresif dan nakal.. bak kata mak " klw budak tu x nakal namanya budak bodoh.. " ye jugak kan.. so far haziq mmg la takde nakal mana just dia mmg suka sepah2kan stationaries dia, toys dia dan cd2 collection dia sampai pening aku nak kemas balik.Tapi hubs ckp lets him explore his world.. klw mama larat kemas la.. klw x biarkan jek. So far mmg aku kemas kan jek. Tapi keadaan aku makin sarat, bukan sarat pasaipa.. sarat sebab aku gumuks! Doa aku semoga kami suami isteri mendapat anak yg soleh & solehah..

**Oh ya.. dah jumpa nama baby... next week nak g beli brg2 keperluan. Pregnant kali ni klw nak mengaji mcm tersemput2 (sbb gumuk lagi la ni!) Klw mengaji dlm hati bleh dak?

1 comment: