Friends Of Mine

Tuesday, November 2, 2010

Bila X gepren suami Menjejak Kasih..

Bukan nak citer pasal org lain.. nak citer pasal diri sendiri.. huhuhu..

Hubs baru dapat HP Mini  (yg package reg streamyx tu ar.. thanks adik!) So dia ckp senang nak on9 since umh pon da ader wireless.. dia malas nak pakai lappy aku sbb lappy aku mmg semak samun..yela.. I kan businesswoman.. hehehe..

Beliau mmg da lama ada akaun fesbuk, tapi jarang nak cek.. tetiba smlm malam dia ckp kat aku " eh2.. ni adik nani rasanya (nani tu x gepren dia ar) " aku pon jwb endah x endah jek..aku tgk sekilas.. hmm.. So? rerupanya adik beliau tolong menjejak kasih bg pihak kakak beliau.. dia chat la ngan encik hubby... mintak num tipon segala.. oh ..hubby bagi.. tapi beliau tersilap.. bg num tipon aku lak.. hahahahaha kantoi!!! (tapi makcik x kisah pon.. x tercabar pon sebenarnya)

Pagi ni aku cek la hp aku.. hehehe.. tetibe ada msg ni..


Salam ukhwah.. blalalalalalalalala(malas nak taip..)

then aku wat bodo jek.. then masuk g satu msg..

Salam.. smlm saya ada mesej tapi awak tak balas sms saya. Nanti klw senang reply la. Dr nama beliau, nama husband beliau dan 2 org anak perempuan beliau..

then aku terus je fwd sms tuh kat hubs sekali ngan num tipon beliau sekali...

cume aku kata begini

 "dont get caught ha darling....."
 Actually aku x heran pun klw nak kontek kwn2 lama.. pe de hal la kan.. masing2 da kawen.. tapi untuk org macam aku.. tetibe jek p cari x boypren.. tak ke cari masalah namanye.. da la x boypren  tu pon da kawen.. pe la gaknye kata bini dia klw bini dia x sporting cam aku kan? Bagi hal cam aku ni .. aku x kisahlah sgt.. sbb 1- bukan laki aku yg beria2 mencari dia 2- dia da kawen pon 3- Yang paling penting ( dia x secun aku!! hahahaha).. 4- Menurut hubs , beliau adalah org yg baik..ala2 setazah la kot (aku caya..sbb aku pnh baca yasin.. tetiba kat belakang yassin tu aku  nmpk dia tulih nama dia danbeberapa ayat penyembuh -oh..rupanya dia hadiahkan yassin tu pada hubs masa hubs accident dulu)


Balik keje tadi hubs tetibe sembang ngan aku kat dapo.. nak jaga hati lah tu.. dia ingat aku jeles kot.. (oh no my dear.. ) dia ckp dia tu kawan lama jek.. xde pape pun.. nani yg exited telebih bila dpt num fon dia.. oh begitu kah??? hahahaha.. xpelah papa... mama x kisah pon...tapi aku ckp kat dia.. klw over2 sgt.. i pon ramai x boypren seniri mau ingat ler.... dia gelak jek.. (mungkin dia ckp.. da mcm hippo pon ader hati lagi..)

kepada isteri2... usahlah cemburu melampau.. sbb buruk padahnya nanti.. Yang mana bole tolerate... silalah tolerate.. dlm urusan berumahtangga.. bukan hati kita saja yg kita nak amik port.. hati suami, hati anak2 yg kecil, mak pak mentua.. So.. usahlah pentingkan diri sendiri.. klw laki tuh dah mmg sayang .. x kemana perginya.. Doa jelah yang terbaik buat beliau setiap kali lepas solat..Yang penting jagalah port kita sebagai isteri.. masak, kemas, kerja2 rumah segala.. esok2 xdelah dipersoalkan lagi..

2 comments:

Nozie Yusof said...

huhu rs nk komen..tp? paham2 aje lah

Farzlyna Mustafar said...

komen jek la nozie... hahaha