Friends Of Mine

Tuesday, August 7, 2012

Persiapan Raya

Aku tgk kwn2 blogger dok update pasal persiapan raya,
oh I pun nak update jugak..

Seperti biasa,
List anak2 yg plg cepat complete dulu
Kalaudah complete pun, masuk kedai nak beli baju mak
Anak dpt lagi, dan lagidan lagi

Oh ya tema raya tahun ialah PURPLE
dan raya tahun ini adalah turn AKU
huhu
SUKA!
memula nak pakai RED (merah ang ang aku ckp)
tapi biasalah KING of THE FAMILY aka Haziq ckp
" takmo la mama.. mcm santa clause"
hmm.. aku pun x suka bebenornya
nanti I nampak tak putih plak
then as requested by haziq maka jadilah tema bajunya PURPLE
dan sekaligus segala tok nenek haziq, mak sedara paksedara haziq  PURPLE la jugek!
dah nama pun KING kan

sebenarnya dah 7 kali raya bersama
so dah rotate balik sbnrnya kaler purple ni tapi xpela.. 1st time pki pun masa masih pengantin baru
tapi takpelah, purple kan byk purple

Baju Melayu Haziq n papa da siap2 beli kat GENE MARTINO
suka betul aku kat kedai ni
nak kaler apa sume ada
pastu murah dan kemas gak jahitannya
baju Amni dan aku jek hantar tailor jahit
sebab aku kan cerewet sket

lain2.. tinggal dan tambah lagi sehelai dua baju aku dan en papa jek
pastu haruslah nak beli handbag baru, kasut baru
itu pun depend la klw aku tak pening tgk org kat shopping complex
klw tak, pakai jek mana ada
ahkak x kisah!

Teringat masa zaman single,
baju raya sampai 10 pasang!
gile ar
macam bls dendam beli baju klw nak beraya
itupun masa dah kerja la
klw time makayah belikan plg byk pun dpt 3pasang je
now.. suke tgk anak2 yg melaram bila raya
sape pun nak tgk aku kan
yg penting dpt makan rendang mak raya ni!
lain2 aku takmo tau

Kuih plak?
tak tempah pun
esok2 beli jek mana nmpk
selalunya aku akan beli malam raya
itupun kuih2 yg aku suka makan jek
lain2 aku sebat rumah mak punya

eh okla.. nanti klw rajin sebelum raya aku update lagi
lupa 1 benda!
nak ngecat rumah weekend ni!
chaiyok!



3 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

baju anak tak beli lagi!adooii..

Izz Nur said...

Tang baju raya time sekolah best. Suma tayang kebaya ahahahah.......*semuabudgetpinggangkerengga*

Nozie Yusof said...

nak ucap selamat ari raya dulu boleh?
hehe