Friends Of Mine

Wednesday, August 1, 2012

Things that I can't say NO

Semalam nak kata penat tak la penat, tapi pemalas yg beno nye
aku request kat the hubs menu nanti beli kat pasar ramadhan jek
Being my husband, selalu nya akan ckp "OK"

Then semalam, he fetch me from office
otw balik tu dia ckp "nak makan apa ptg kang"
aku ckp " as requested la.. Param jek"
dia pun ckp " OK .. tapi masak nasik ek"
aku  pun kata "laa.. nak kena masak nasik gak ke? tak jemu ke hari2 makan nasik? "
he replied " abang suka makan nasik kat umah.. nanti lauk je la beli "



kesian la plak daku mendengar nya,
then aku ckp kite shoot pasar terus lah beli barang
tak byk soal trs pegi pasar

Dalam malas2 tu masak jugak, ketam lemak, sambal tumis , ayam rempah n sayur campur
jadiklaaaa
goreng cempedak yang izza kasi last week
penyudahnye, mmg x merasa lah aku mkn menu pasar ramadhan..

Walaupun suamiku tidaklah penyanyang macam suami orang lain
dan aku pun x pernah menceritakan kisah2 romatika diamor kami diblog ni
dan juga kisah2 tragis rumahtangga kami
tapi cukup lah aku tahu..
Beliau sayang aku, sayang anak2 aku
keprihatinan beliau,kasih sayang beliau, cukuplah aku dan isi rumah aku yg tahu
kalau ada org yg suka ckp bukan2 ttg kamu wahai suami, aku relakan aje sebab suamiku mmg hensem lg ohsem!
tiada lautan yang tak dilanda badai
tak usah membohong, bahagia all d time
yelah takkan laki dah letak pisau kat leher pasal skandal ngan laki org pun nak citer kat org kan?
eh? eh? tu bukan aku .. org lain, mungkin org yg suka stalk blog ni, dan mungkin tidak..
huhuhu
pe aku melalut nih..
astagfirullah...

Apa cerita masak kecerita benda lain ni

oh ya! nak bagitau.. AUGUST is coming...
maknanya.. WEDDING ANNIVERSARY  pun dah dekat
alhamdulilah.. Insyaallah tarikh 19 August nanti akan jatuh pada 1 syawal..
Wishes untuk anniversary nanti aku akan karangkan istimewa buat hari tersebut
bukan di entry ini

need to pen off here, ada panggilan pulau...






3 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

semoga berterusan bahagia,amin ~

Aishah Jahirah said...

dlm mls2 pn jadi jugak tu dua tiga lauk....
semoga berbahagia selalu..;)

wifenavy said...

Akak nyer kes lak.. bab iron uniform dia.. dh syok men antar dobi hampir 1/2 thn.. tup2x hubby ckp anak dh besar, dh paham ckp.. iron sendirik la.. tak mau membazir selai singgit katanya.. hu3x