Friends Of Mine

Sunday, October 7, 2012

Musim Konvo

Now musim konvo

Ramai coursemate dan mate2 masa study sedang convo. Yes! Bukan convo bachelor degree. We already did last 12y ago. And they are convo for PHD!  Congrats friend!

Tengok mmg senang, tapi aku faham mcmana susah payah nak pakai topi koboi tu dan jubah 3stripe tu. Its not about pangkat! Tapi cuma org yg pandai aje yg mampu menyarung jubah itu! Yes I did , I finished my 1st degree and wearing 1stripe of jubah. And stop setakat itu. Pnh aku bercita2 nak dptkan master b4 I'm 30. Tapi dah 31 , tak kesampaian hajat aku. Aku tau, aku mmh org yg beralasan.Some of my friend also got the family,job commitment and so on. But they can commit to finish their PHD. Some of them are jobless, housewife, but bukan itu yg aku pandang, but semangat yg berkobar2 nak study. Study yg bukan kerana dipaksa. bukan kerana nak naik pangkat, bukan kerana kehendak jabatan n etc. and yg paling penting studi dengan duit titik peluh sendiri,bukan di sponsor. oh im so respect of you guys!

I'm not jelous if you are wearing fareeda, gucci or so on. But I'm respect if you have a masters, and PHD. Sebab? Its not easy, and most of them study bukan kejar kerjaya but self satisfaction. Ada org cakap, blajar tinggi2 pun sudah nya duudk rumah juga, kerja x best pun! Org2 low class mcmni la yg menyebabkan mentaliti masyarakat nowadays hancur. What they see? Oh she is wearing handbag 4k, she is driving BMW, and bla bla.  Yes, its look so luxury when u afford to buy kinda things. But, if u are wearing those thing tp otak kosong? Tau nak bergosip x tentu harah, tulis status bangga at fb? Then? What they get? Oh maybe self satisfaction I guess..

Eh melalut,
To friends, Illa, Siti,En  Fairol (my previous lect) and others, congrats to you all. So proud of you. And good luck in carrier. I'm so jelous! Huwaa

Haziq and amni,
Studi rajin2 k.. Bole la mama pinjam jubah u all buat tangkap gambo kat studio. Agaga
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

O'gosh Iskandar said...

ala...bole lagi la kalau ko nak pursue dream ko tu...kalau ko beralasan...aku ni lagi le....bermalasan pulak...

Sobah Mariana Omar said...

Eh eh .. sama la ngan my thought..Siap hupdate FB lg syok tgk kawan2 konvo master... huhuhu..

Sobah Mariana Omar said...

Eh Eh sama la ngan my thought... seronok tgk diorg dah master kan ?? kita ??? Master kat umah ja la..