Friends Of Mine

Thursday, June 28, 2012

Down! Down ! Down

Ni kes keja tak siap
kena marah!
dengan boss aka pak aku la..
aku pun aselehe buat keja since dia takde 3 hari p kusus
*belit la ni*
salah siapa? sendiri salah la kan?
so! jgn nangis!

plus
client2 yg langsi ngan aku
nak barang cepat
tapi payment aku buat tegegeh2
Lo tak kuar2
time nak buat apa2 tak sempat subuh nak call
imagine!
7hb anta invoice 22hb baru process??
wth!
bayar gaji byk2 pun buat keja mcm t***

Aku pun ada overhead nak settle
mana nak cover modal, OH opis, gaji staff
dll lagi
dah tgh tahun
audit segala mcm.

Sape yg salah? A.K.U jugak kan?

pastu kereta aku dah la rosak
sbnrnya bukan rosak
tp aku kasi dia rehat sementara nak dapat gaji nak overhaul ketatu
sementra tu aku pinjam kete kakngah
bibah viva dia pakai minyak sikit, jimat la aku
tapi paking kat umah aku dlm porch bole 2 bijik je
so aku yg selalu sampai awal,
mmg bibah tu yg la masuk dulu
waja mmg dah pending kat situ so sebelah je la boleh pakai
hubs cucuk je luar pagar
tadi aku kuar awal
da la lambat bgn tido *mimipi merapu punya pasal lah ni*
nak anta haziq skul, dengan file belambak nak hangkut *rajin sgt buat keje kat umah*
barang2 amni lagi
imagine kelamkabut nya aku
hubs x kuar lagi, so aku kuarkan kete dia park leklok kat luar
tapi malangnya, byk sgt mkn kepala ikan bilis
terlupa kunci kereta beliau!

beliau bbm buat muka setan merah kat aku *marah le*
lagi spoil mood aku pepagi
aku cuma jawab "sory next time x wat lagik"
tapi dlm hati aku  ckp, xleh pk ke aku mana nak anta anak skolah,
nak hangkut barang masuk kete, nak kunci pintu, kunci pagar, then nak park leklok balik kete dia
tu nasib baik aku tak hangkut sekali kunci kete dia
lagi parah aku kena bebel kalau itulah yg terjadi
yelah! admit la mmg salah pun,
kot brg2 dlm kete dia hilang ? kan?
salah sape?
A.K.U la lagi kan?

ala.. da lama x stress kan? sesekali kena la stress
org lain keja lagi kena maki hamun
ko sikit je kena pun!
tu pun bergenang2 air mata

dah, tu je nak bebel.

5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

yg penting sempatb gak update blog..hehehee...

Farzlyna Mustafar said...

pasalnya.. saya x suka update status marah2 kat fb.. so blog la tempat curahan rasa

O'gosh said...

amboi..kelam kabut jugak aku baca....biasa la tu..kalau ngah sibuk2 tu macam2 la kan...saba k..

Izz Nur said...

Wohoooo, lama x baca n3 stress. Kang malam aku dtg umah yek. Bwk mya n nel

Nora Shahaira said...

memg bleh stress wooo...ndaknya bila org tu marh2 xpk kesusahan kita..mcm kita ni sentiasa buat salah..kalau salh sekalipun xoayh le nk narh ncm tu sekali kan..

da dpt note..hubby jual rm 1750 je.hehe