Friends Of Mine

Wednesday, June 6, 2012

Dugaan Lagi

Wajalution baru je masuk bengkel last week, tukar lower arm yg dah pecah, padahal penyakit asalnya adalah tersengguk2. Bengkel ngok ni pun aku ckp prob lain, lain plak dia buat. Kena dekat 3ratus. Kalau 3ratus blom gaji lagi kan besar maknanya? then HP aku at the same time tak mau hidup. Hang! Hantar kedai kena 80ringgit plak. Have to lah kan! pasal tak tau buat sendiri *malas nak pk bebenornya klw dulu tau je aku menggodeh2 takat software prob ni*

Hari ni , kereta sengguk lagi. Kereta auto jadi macam kereta manual. Masuk D kena tekan minyak slow2 kalau tak mati enjin. Aku berdoa, prob kali ni jangan la kena mahal2 lagi. Sedih rasanya. Aku ni bukan jenis org suka perabih duit kat keta. Asal keta boleh jalan sudah. Isi minyak penuh2 pastu jalan je. Nak tukar spotrim ke, tukar itu ini mmg tidak lah. Kalau aku mau cuci kereta tu pun dah cukup baik. Ada org ckp tukar je kereta tu. Tukar? tukar means that aku kena berkomitmen lagi 7-thn. hmmm. tak nak la.. aku rasa org yg paling bahagia di muka bumi ni org yg takde hutang kereta tapi ada kereta. Bersabarlah untuk masa terdekat ni. Lagipun buat jalan jauh2 aku guna kereta husband je.

HP plak asik kehilangan data jek. Macam dah bosan pun ada pakai BB ni. Nak2 plak mama mya dah pakai NOTE. tegedik2 lah aku nak tukar NOTE jugak. Tapi rasanya selagi BBengong aku ni boleh guna, pakai je la. Tengoklah kalau projek bulan puasa nanti menjadi, boleh lah dipertimbangkan.  Husband kata takyah pakai torch dah! extra sensitip! pakai je curve yg lama tu, nak baling pun bole. huhuhuhu.

Semoga aku mampu tersenyum bila nak keluar duit repair keta kang. walaupun hati menangis. *huwaaaaa* Banayak lagi org lebih besar masalah dari ni, ramai lagi org tak makan di luar sana, so takat problem kereta ngan hp apalah sgt kan? *sabar! sabar!*

4 comments:

O'gosh said...

kesian ko...aku pun weekend aritu turun2 nak balik kg je bumper hancur kena langgar...g buat report no plat kete registered yang org witness x sama ngan kete yang langgar...so, instead nak turun naik court, melayang 500..Torch tu mmg x berapa ok la..bos2 aku kat sini pun kejap je pakai torch pastu tuka lain...sensitif sgt katanya...tu yang dok diam2 pakai curve bodo ni je...malas nak pening2...

Farzlyna Mustafar said...

Kesiankan kt aku...? Tp kesian gak kt ko.. Tp anggap mcm kifarah je la dugaan2 nikan

Izz Nur said...

Huhu, curve aku pun bengong. Kadang seharian bb bercas.....tetiba off/ hang. Huhuhu

Izz Nur said...

Huhu, curve aku pun bengong. Kadang seharian bb bercas.....tetiba off/ hang. Huhuhu