Friends Of Mine

Monday, June 4, 2012

Kedah Darul Aman.

Weekend ni sgt2 bermakna buat aku sefamily (mcmlah vacation p Paris ko!) Kenapa bermakna sgt2?Pasalnya aku mmg dah lama ajak husband g JJCM g Penang, well biasa Penang mmg tempat makan yg sedap kan, bg aku lahh  , then shoot trs pegi Kedah . Apa istimewanya Kedah pada aku? *dulu tak istimewa langsung aku rasa* Aku study kat sini dulu.. so all the memories masa muda dan zaman kegemilangan disini. Disini lah negerinya aku bergelumang air mata,riang ria , rindu dendam pada family dan boypren, selama 4 tahun untuk mendapatkan segulung ijazah. Dah lebih 8 tahun aku tinggalkan negeri ni. Dan dalam masa 8 tahun ni, ada lah kot 3kali aku jejak kan kaki ke negeri ni selapas tu. Husband pun faham aku mmg rindu nak datang kedah lagi sebenarnya.. tu yg dia layan kan je. Cuma sampai dah malam so tak sempat nak ke UUM. but husband bawak aku makan g tempat favorite aku kat jitra ni. Walaupun pada husband takde la istimewa sgt, tapi memori kan.. memori makan nasi bungkus bersama kawan2. Melewati bank2 tempat kami cuck duit perabih duit PTPTN pada masa tu. Sekarang letih nakl bayo! Masa tu nak makan KFC dari UUM tempat yg terdekat hanyalah di Pekan Jitra .. setengah jam lebih baru sampai dari UUM. Sekarang? highway punya besar , kat Changloon pun ada dah nak makan KFC. Bukan nak makan KFC je,. bowling, supermarket pun ado! masa aku disini, kedai runcit cina bukit ada lah.. lepaslah nak beli syampoo rejoice *pantene xdo ye adik2* punyalah daifnya pekan tu pada masa tu, agaknya pasal kurang kemudahan la aku pulun nak perabih cepat nakbalik hometown even hometown aku taklah bandar sgt masa tu.  Well disinilah mengajar aku erti hidup, bersesak2 dlm bas nak kekuliah, bas penuh nak cepat jalan kaki sampai bepeluh ketiak sampai dewan kuliah, zaman takde air, zaman banjir di UUM.. wah!!!!! banyaknye memori...

Sebenarnya bukan nak cerita trip sgt, nak cerita sampai kat kedah je pun.. semoga aku berpeluang kesini lagi untuk tunjuk kat anak2 ku dimana ibunya menuntut ilmu, menceritakan jerih payah menuntut ilmu. *poyo*  gambar blom transfer lagi.. semua dlm ipad haziq, hp aku bateri habeh masa tu.. well aku takde dg cam? ada sesapa nak sedekah?ngee

3 comments:

Nozie Yusof said...

next week i pulak pegi jitra nooo..da cendol best kan kat jitra?!

O'gosh said...

okla tu...ada ipad haziq...hehe

-effa ayub- said...

nnti try la makan dekat YOB CORNER.medan selera depan TNB jitra(dkt jbatan pendaftaran) n bersebelahan dengan IPD KuBANG Pasu.kedai yg hujung skali dekat dengan pintu masuk TNB. YOB CORNER .
serius Koeyteow Goreng dia mmg powerr..masakan panas yg lain pon sngat2 sedap,sy dh try hampir kesemua menu dia :)..sng kata x rugi la g makan sana.. best sgt2 for me. :)