Friends Of Mine

Monday, April 12, 2010

Contract Nego 9 April 2010 ~aku yg nebes terlebeh2

salam ukhwah (ececeh..aku ikhlas..)

da lama rasa x tulih.. since aku teramat bz and teramat letih lepas balik dr KL aritu . Mcm yg aku citer aritu aku pegi 1 kontrak nego untuk software library kat MINDEF..so far alhamdulilah.. this week i'allah surat twaran kerja akan keluar.

Aku sampai KL awal, khamis, kontrak nego on jumaat -9 pagi . malam sampai tuh kitorang check in kat hotel Putera sebelah PUSRAWI kat jalan tun razak. tetiap kali p KL samada urusan kerja aku, urusan kerja suami, atau urusan perabih duit aka jalan2 aku mmg suke tido kat hotel ni.. sgt selesa n lokasi nya sgt strategik ke tempat2 yg aku suka pegi. Malam sampai tu ayah treat makan kat 1 restoran siam kat Sentol.. sgt sedap.. makan tak henggat punya.. best sgt sbb sume adik2 aku ada.. angah sebagai penyanyi jeputan keesokan hari nya pun ader.. tak henggat minah ni punya makan tak padan nak betunang.selesai makan trus balik hotel .. diskas2 sket untuk nego esok. then aku n adik kuar p uptown. cuci mata..


Esoknya awal aku bgn.. pukul 7 (hehe) siap2 pegi sarapan n dengan hati yg bedebar mcm nak pecah jantung aku betolak pegi MINDEF. bawak segala beg segala ..dokumen 1 opis . haha.. maklumlah 1st time ni.. dulu aku keje camni gak tapi nego besar2 ni aku tak buat.. sampai depan MINDEF park keta punya la jauh. dengan platform tinggi 4 inci tetonggek2 aku bawak file terus g melapor isi2 borang segala. siap tangkap gambar tu.. selesai nak masuk bangunan MINDEF.. wa.. nak naik bangunan ni mcm rasa  nak g jumpa profesor Klon plak.. ye la.. security punyala x henggat punya. nak masuk pintu je  kena tag id. nak masuk pintu pertama je kad aku x buleh detact aku ingat sbb aku besar sgt x muat pintu nak masuk kot.. then encik askar yg jaga pintu tu gelak je soh aku angkat kad tuh letak balik.. then detact.. buleh la aku masuk jumpa prof klon. haha.. jakun betul..

sampai tempat yg dituju ngam2 lagi 5 minit pukul 9. masuk meeting xde hape pon.. gelak2 sembang2.. briefing sket.. wa.aa..1 malam aku x tido hinggat menatang ni.. rerupa nya masuk meeting depa nak wat lawak jek. apapun derang respek la kat co aku sbb sume diteraju oleh anak beranak tanpa campo tangan org lain. ececeh.. padahal anyoh belakon jek pon jadi IT exec aku.. sib bek ader adik aku sorang ni.. klw x.. hmm.. mau ayah kene hire org lain yg kos nya paham2 je la.. tapi apapun well done to anyoh.. aku and ayah!. pastu makan,.. salam2 balik......  aku n anyoh lepak kat cafeteria bawah tu sementara tunggu ayah jumpa Dato;' hape tah kat tingkat 16. sejam lepas tu balik hotel.. haih! klw aku tau meeting tu sesimple itu aku tido nyenyak2 malam tadi,..

2 comments:

oyin said...

lyn...restoren kat sentul tu nailis restaurant ke??

tinie said...

wahhh...bangga2...hebat dh kawanku ini..TAHNIAH ekk...