Friends Of Mine

Monday, April 5, 2010

Contract Nego On Friday

Contract Nego dengan Kem Pertahanan hari Jumaat ni, surat , kontrak all in my hands now. Aku dah keje hampir 8 tahun. 6 thun dengan co. lama. Ni adalah project terbesar yg akan aku handle. Boleh ke aku manage nanti ye? Semoga aku kuat nak mengharungi cabaran2 dalam nak melaksanakan projek ni nanti.

Dulu, masa kat co. lama aku lah muka nya klw ada tender2 ke hape ke.. tapi disebabkan teamwork yg lemah.. dann management yg hampeh, duit untuk membuat tender dan membeli tender terbuang begitu shaja.. takde 1 pun yg sgkut. Apapun aku dah buat kerja aku. Aku masih ingat lagi time tuh aku tengah sarat mengandung aku masih kerja hingga larut mlm, dan x cukup dgn tu, aku bawak balik siapkan kat umah. Huh! sungguh x ble bla.

Dan projek ni akan mencabar kewibawaan aku sbnrnya, tapi aku harap aku fit nak mengharungi semuanya dengan bantuan Ayah yg sentiasa support aku. Langkah pertama pergi contract nego, then pegi cari sumber kewangan. samada MARA, bank ataupon mana2 la yg kenalan charges terendah. Dengan MARA dah penah buat dulu, senang jek tapi dulu amaun nye x sampai 100k. tapi ni lebih 300k. Hmm.. byk mende kene pk. Sbb project ni involve international company, currency exchange, keaadaan ekonomi semasa. Huh! nak senget pala makcik. Blom time delivery and project implementation lagi ni.

Readers, doakan aku deh..

2 comments:

tinie said...

yee eekk.. me too kat cni baru merasa dpt tender..walaupon bkn co. sndri macam u..tp xpe la..yg dlu tuh kira gain experience cane wat tender..haha..

wish u n ur dad ALL DA BEST.. hope dpt grab that big project ;)

pinkangelicaroses said...

i'll be with you!