Friends Of Mine

Wednesday, March 30, 2011

Amni Demam ke tak ni???

Tadi pegi cucuk Amni untuk dos 2bulan punyo. keje di opis berlambak, tp disebabkan anak n aku taknak mak yg urus semua.. so aku pegi jugak.. hajat petang nak masuk opis semula..

Series, aku mmg tak kuat bila anak2 sakit, dan lebih menyakitkan bila diorang kene cucuk depan mata aku (amik nebulizer pun kdg aku melalak) tapi nak buat mcmana kan.. kene lah amik jugak imunisasi tu.  Amni nangeh.. tapi nangeh dia kali ni mcm tersedu sedan.. nurse pun dah ckp awal2 cucuk ni may cause demam.. so dia da bg ubat siap2 in case demam. Air mata aku spt biasa, mmg sgt murah klw psl anak2 n laki jugak.. meleleh jugak wlw ku tahan. Ok lah citer progress Amni dulu

Weight: dah 5.2kg..
Panjang lak 58cm
lain2 sihat.....

Selesai cucuk tu, anta mak n Amni balik rumah, pinjam bibik mak sat anta g rumah aku soh dia clean rumah.. then ingat nak g opis, skali tgk jam dah 11.15.. kang nak kuar balik.. so aku drive terus g Manjaku.. beli segala susu, pampers.. spt biasa aku beli baju Amni 2 helai.. baju baby girl mmg sgt cute.. Belanja sekali untuk sebulan.. total RM530. dah! x yah pepening dah nak beli susu budak2 ni sebulan. lagipun susah nak gerak ke kedai ngan baby kecik ni.. then terus g amik haziq kat skul... beliau ckp lapar.. hmm.. biasalah mintak kepsi lah tuh!

Belanja barang dapur lak kat Tesco.. segala ikan sayur sume aku borong utk seminggu. Sonang!

Balik tu mak ckp dia nak p Ipoh, so mmg x keje la aku jwbnya petang tu.. tapi aku dah siap2 doc sume nak wat keje kat umah ..KUNUN!.. tapi Amni asik merengek jek... kadang menangeh! sumbat susu tamo, sumbat puting tamo! klw camtu  nak kene marhaban lah.. then baru tido.. mmg yawnnnn... malam tadi pukul 3 am dah berjaga Amni.. camner nak tukar time dak ni? dia ikut time London lak.. haih.................

Ni aku baru tenang sket... tadi masa x tenang aku sms husband di padang golf.. soh balik cepat sket.. sbb aku rasa nak g kencing pun Amni x kasi.. aku lom makan taw dr pagi tadi! caye tak? caye x?? Husband pulak sejak ada Amni mcm sayang lebeh jek kat bb girl dia nih.. haziq pun aku rasa dia syg.. tapi sbb boy kan.. so train lain sket.. AMni plak klw aku sibuk ckp kat pak dia dia meragam2.. then bagi kat pak dia terus senyap , siap gelak2 lagik! sbb tu husband selalu relax jek klw aku bg sms ala2 gelabah puyuh pasal anak meragam ni.

Ni Amni da tido.. sempatlah aku mandi, mandikan haziq... pasangkan haziq movie soh dia senyap sket..ingat nak lelap... tapi hari da nak magrib.. kang nyanyuk lak aku kang tido magrib2. Aku rasa badan Amni tak lah panas pun, maybe sakit kot kat tempat cucuk tuh. aku tuam2.. nampak beliau lega dan bertenang sket..

Husband sms dah tapaukan aku nasi goreng kat club.. hoyehhhh.. xyah sibuk2 masak.........

now nak rest la jap sementara tunggu nasi goreng husband balik..

******* td angah sms......ader bau hangus di rumah setinggan.........huhuhuuhu.. (untuk org yg phm saje)


Pic hiasan ::

Haziq: adek.. camni taw men game

Amni:: 2 months

4 comments:

flymummy said...

eee cute nye pink riding hood ni..debab..debab...

Lulu caldina said...

so cute...ngee

Farzlyna Mustafar said...

thanks mummy n lulu....

Makbed said...

eeii..budak sihat ni....