Friends Of Mine

Saturday, March 19, 2011

Amni yang tak suka tido malam

Since lepas pantang haritu aku balik rumah sendiri, seingat aku cuma 2,3 mlm jek amni elok tidonya... tapi lepastu.. mmg susah betul beliau tido malam. haih! camana nak keje ni??

rumah aku ada hantu kak limah ke??

aku rasa xde...

sbb....

Amni x nangeh... cume dia terkebil2 xmo tido... then buat bunyi bunyian... kononnya tersedak la... nangeh ngengada mintak diangkat.. dah tu.. camno daku nak tido???

jenuh memalam aku marhaban... kadang sampai kol 3 pagi.. baru elok tido nya,. itu pun nak tido kat katil aku n husband. aku mmg train anak dr kecil supaya tido katil mereka sendiri, maklumlah paknye manja sikit.. tapi dengan amni ni.. mcm xleh nak train je.. xmo dia tido katil sendiri.. demi mata aku yg ngatuk ni.. aku tido kan jugak lah dia ditengah2 kami.. aku bukan apa.. kot lah tetiba hubby meracau kang..... lumat amni ditengah2.. haih!

Ni Amni dah jangkit selsema n batuk dari haziq.. aku dah bawak g klinik pakar kanak2 semalam.. tapi Dr Ling tu hanya bagi ubat untuk spare sahaja, sbb kata nya Amni masih kecil.. x bagus makan ubat. Ubat diperlukan jika Amni xde selera minum susu or xmo tido dah... then baru boleh kasi makan ubat.. Aku cuma takut melarat.. tapi nmpk gayanye Amni n haziq dah semakin ok untuk harini..

Kejap lagi nak g tengok Merong Mahawangsa.. syok kot citer tu.. Amni tinggal la ngan nenek.. hajat ingat nak dating jek ngan husband.. tapi kesian pulak kat haziq.. bawak jek la.. dia bukan kacau pun...

Kawan2... ader tips x cemana nak buat baby tak mo tido malam ni?? Haziq dulu x camni pun... Xmo tido masa dlm pntg jek.. pas pantang ok dah... :((( dah kurus saya taw!!!

1 comment:

Izza-Crystal said...

Sama mcm nayli. takmo tdo malam masa aku pantang sendiri kat umah. kul 2-3 pagi terkebil2 biji mata. mybe dia nk serasi ngan suasana baru. lepas 2 bulan dia ok dah.