Friends Of Mine

Sunday, April 17, 2011

Entri Tension

Sakit betul kepala lepas solat magrib tadi, ntahla.. tension kot..
byk keje x settel,
keje rumah, keje pejabat, keje part time, dan lain2 keje lagi

haziq makin ligat buat sepah
aku biarkan aje since husband tak suke aku membebel
so.. balik men gop tadi, dia yg pungut mainan anak dia
readers.. tau x.. lego haziq tu kecik2.. ada 3 set semuanya
korang boleh bayangkan tak bape butir lego tu? aku rasa ade 3ratus lebih butir kot
then puzzle.. tau la puzzle.. kan kecik2 jugak
klw korang apa perasaan korang rumah besepah dgn benda2 alah ni??
tiap2 hari aku tukar jadi green taw!
kang aku tak kasi main, menyekat perkembangan IQ kanak2 pulak..
sudahnye..aku yg sakit pala ketensionan...

esok nak balik johor pulak..
jauh..... nak naik vios pulak..
vios tu da la kecik.. nak bawak stroller pun x muat* x bersyukur btol!nak suruh husband beli bas sekolah baru muat*
jawabnye aku kene duduk tegak je la kat belakang
ngan Amni.. haziq duduk depan dengan papa..
Amni x suke dipegang klw jln jauh
kene letak tilam dia kat belakang..
sampai bangi kang nak amik maksu neni pulak..
hmm.. nasiblah makusu nye kecik. ..klw x mmg x kasi tumpang.. hehe
lgpun x pela..kejap je.. dlm 5hours journey jek lagi dr bangi tu
kampung husband jauh..
bukan jb.. tapi da dekat sampai mersing dah..
ni nak kene bawak kete berhemah takut kene saman plus eselehe anak2 lagi
nak berak, nak makan, nak susu nak itu nak ini

sudah la... x baik merungut...
itu namanya x bersyukur
klw semua nak masuk kepala
jawabnye thn depan nampak tua muka i yg awet muda ni

aku miss kat parents aku sebenarrnya
aku x pnh jaga anak xde org tolong
manjakan aku??
org lain x pandai tolong aku jaga anak..
mak jek yg boleh jaga anak2 aku
dia tau specification haziq yg cerewet tu
mcmana lah esok kalau duduk jauh dari mak..
mengadanya..anak mak ni ek..
aku mmg cerewet bab jaga anak
sbb tu aku x bg maid mak jaga
aku rela buat keje opis kat umh dr nak tinggal Amni dekat beliau
klw terpaksa aku ke office,
aku suruh adik fidaus supervise..
itupun klw mamat tu xde kelas..
klw dah kritikal sgt,
aku suruh husband balik, tengok2 kan
aku sgt takut org lain jaga anak
sebab aku beranak sakit wooo (aku tau org lain pun beranak sakit ok!)
klw ader kak ngah, boleh la jugak beliau tolong jaga
tapi ni beliau kat KL

sudahlah.. bebel byk2 buat sakit pala jek
tadi dah telan panadol
aku mmg xkan mkn panadol selagi boleh tahan
series!
aku taknak reput tulang
eh..ye ke??? pepandai jek aku
yg ye nye aku takut makn ubat

hari jumaat mak  balik dah..
x sabarnye nak tunggu mak balik..
we miss u mak..

1 comment:

Izza-Crystal said...

umah aku pun semedang jer sepat ngan block n puzzle. jenuh aku simpan mainan mya...tapi tiap miggu ada jer yang baru..............................huhuhuhuhu