Friends Of Mine

Thursday, February 2, 2012

Pre celebration Amni's Birthday

Cewah! Ada plak pre celeb ya. Actually sume adik2 aku akan balik weekend ni. Kan long weekend. So we are decided to celebrate birthday amni togetherla.. Ayah nak buat bbq. Apa lg acaranya klw bukan makan. Yg birthday girlnya perut kecik je, yg lain2 yg kaki melantak yg over. Oh back to d story.. Yg jd pre nya sebab aku nak celeb dulu dgn family kecilku ini.celebrate kat pizzahut je pun.beli kek pun 2 slices je, tu pun x habeh! Then trs ke tesco cari present kat amni. Kan 1st birthday.. Haruslah special sikit. Aku belikan mini zoo kat amni, kemain seronok dia picit gajah bunyi gajah, peguin bunyi peguin dan lain2 haiwan lg. Jadila buat present, telekung x sempat beli lg.

Bahagia rasanya hari ni. Anak kecilku dah berusia 1thn.. Sekejap je masa berlalu.. Haziq bulan 5ni genap 5thn.. Dah makin besar.. Semakin hari makin bijak. Papanya kata haziq ada talent jd "anak mak" sbb sume nak mintak pendapat mak nya. Itu mama ini mama. Dan aku lihat dia x degil! Mendengar kata! dia mmg ckp gerun klw aku keluar ayat " buatlah sekali lg, lps ni mama x ckp dah, mama pukul trs, nak??" Mmg dia akn stop la apa yg dia tgh buat,cth mcm meloncat2 ke, bergasak2 x tentu hala yg boleh bahayakan diri dia ke. Tp actually haziq mmg sgt mudah dibela.. Klw x, xdelah aku boleh heret dia kemana saja aku pg, aku x pnh rasa rimas klw nak shopping or hoping bawak dia, dr kecil lg. Semoga begitu lah hendaknya sampai besar.. Amni? Belum tau lagi.. Setakat ni aku msh boleh handle keduanya dgn happy. Tension? Mesti lah ada.. Aku blm menopos.. Of course la ada angin puting beliunh dsbnya lg.. Selalunya bukan psl anak, psl annoying kat laki.. Sbb dia x join aku cuci berak anak. *tu je!*

Berat dah rasa mata.. Tido dulu friends..nite n salam...

4 comments:

Nini D.. said...

mini zoo....wow..

ko belikan utk aku jugak eh..aku nk jugak :)

O'gosh said...

bestnya..anak aku ujung bulan ni 2 taun dah...

mummy2k said...

cedapnye kek amni..aunty nk ckit leh tak?hehehee..

Izza-Crystal said...

kalau dh menopos tak tension ker? hahahahah