Friends Of Mine

Wednesday, February 1, 2012

Entri In Advance ~happy birthday Amni

Ketika entri ini ditaip, birthday girl dah pun selamat mengulit mimpi..

Setahun yg lalu,ketika ini aku tgh sakit tahap raksasa gorgon, boleh refer entri feb thn lepas *taip kat bb xtau cemana nak kasi link* hinggalah Amni lahir jam 3.30 pagi 1feb 2011..

Alhamdulilah anak yg kukandung 9bulan itu kini membesar dgn sihat dan cerdik. *sape yg kata anak dia x cerdik yedak?* progress terkini, boleh berdiri dgn gagah perkasa sambil berjoget2 ikut alunan muzik dan sambil menyebut "tateh,tateh" amni.. Ure so cute! Tapi takat berdiri je la.. Nak suruh dia melangkah kene pegang tgn dia. Mungkin dia masih gayat. Takpela.. Take ur time.. Berat terkini 9.5kg.. Turun 400gm lps discaj dr hosp tempohari, tp masih kelihatan cubby.. Muka amni sentiasa ceria.. Tak caya? Tgkla pic yg aku attach nanti.. Umur begini mmg aku letih sikit nak take care sbb amni msh nak explore sume benda around her. Habeh sume segala laci, bakul dsbnya digeledah.. Klw marah mmg sengeh je la sampai x nampak mata dek tutup dipipi..

Sekejap je tempoh setahun.. And I'm still contemplating, nak tambah xnak tambah. Tambah apa? Tambah anak lee.. Rasa mcm dah cukup tp kdg rasa nak tmbh lg. Let's time to answer la..

Amni,

Selamat harijadi yg pertama sayang.. Semoga amni jadi anak yg solehah yg membawa mama dan papa ke syurga. Berjaya di akhirat dan didunia.. Dikurniakan kesihatan yg baik dan sentiasa dibawah payungan rahmat Nya. Love u more than everything.. Ameen...

Esok mama cari la hadiah untuk awak..td mama x sempat, mama ingat nak belikan adik telekung dan some toys.. Mama tgk tiap kali mama solat adik x kacau, dan adik cuba menonggeng2 ikut mama tiap kali mama sujud.. U r so cute princess! Nanti makngah n sume pakcik2 awak ada kat sini weekend ni, kita celebrate birthday awak ye..

Semoga mama dan papa juga sihat dan dilimpahi rezeki supaya kami dapat menjaga abg haziq dan amni dgn sempurna..

Mama syg kamu semua...

3 comments:

Uncle Lee said...

Hi, I love your callsign, 'semut merah', ha ha. Very original.
And you sure have a real doll there.
She's sooo cute!
Happy birthday to your doll, all the way from across the ocean.
You have a great week and keep a song in your heart.
Best regards.
Lee.

Nini D.. said...

Happy Birthday Amni!

moga Amni membesar menjadi anak yg solehah,menjaga maruah diri & maruah ibu-bapa...moga Amni berjaya dalam segala bidang,InsyaAllah :)

mummy2k said...

Happy bday amni...bestnya ada sepasang dah...saya dua2boy,mmg nk kna tambah jugak..hehee