Friends Of Mine

Tuesday, September 7, 2010

Antanatal cek up

Tadi g klinik pakar, untuk antanatal cek up..ala.. rutin punye jek.. kat gomen pon aku g gak.. tamak la katakan. tapi aku x ge kat klinik desa, aku g kat HAT... alatan sume canggih ok.. kat private bole hubs n haziq tgk skali baby dlm tummy aku ni.

Alhamdulilah dah 18 minggu.. tekanan darah ok.. air kencing ok.. BERAT lagi lah hoke....nak2 lepas buka pose tadi mak plak masak asam pedas ikan merah.. 3 pinggan tu.. berat xde la naik byk mcm pregnant haziq dulu.. untuk 1st trimester ni berat masih on track lagi.. (sebab pose.. klw x.. mau lagi gaban naik..) Aku tanya jantina baby kat doctor masa scan tadi.. tapi dia x nmpk.. aku soh wat 4D ..dia kata nanti la bulan depan.. yg penting progress baby ok.. saiz kepala, perut, dan kesemuanya ok.. cuma doctor kata baby ni besar sket dr 18weeks punya baby.. (aku tahu... sbbb dulu haziq pun mcm ni.. keluar hamik ko 4.2kg..) lelaki atau pompuan aku  x kisah.. janji sihat, sempurna.. hubs pon mcm tu.. ok lah tu..

Tadi ptg aku ckp kat hubs nak kemas baju boh dlm beg.. nak  lipat baju yg dah aku longgokkan selama seminggu kat ats ni.. tapi aku x wat pun.. aku tido! balik2 hubs ckp mama ni lipat mata mama la tu mcm biasa.. haih.. biasa... mcm tak tahu..

tadi chat ngan tet.. tanya dia bila dia balik jb.. dia kata x tau lagi abg jam x balik sailing lagi.. sian gak aku tgk kat derang.. raya thn lepas xde.. kat ostolia.. asik nomad jek since kawen.. nak wat cemana kan.. dah name pon askar.. tu aku ckp.. jgn beli brg byk2 ko beli gak.. skrg hamek ko.. nak pindah je penin.. dok venice ko beli barang, dok blok c ko pnhkan kuarters kerajaan tu.. dok ostolia pon ko beli brg gak smpai berkontena2 bwk balik cni ..tu la...

da kol 12... mata da ngantok.. tapi temankan haziq main game.. boring men game dia ajak aku tgk mulan plak, layan jek la.. hubs dah hanyut sampai afrika kot..katanye nak bgn kol 3 pagi kang nak tgk england lawan swiss kot.. jap g kang aku nak tido gak la.. esok2 la boh baju dlm beg..

1 comment:

makbed said...

lipat mata. wakakakakka~