Friends Of Mine

Monday, August 8, 2011

Puasa ke 8

Alhamdulilah aku dan keluarga masih gagah berpuasa.. *rasanya x bleh puasa pun time da ujung ramadhan.

Setakat hari ke 7 semalam aku masih lg blom failed masak untuk husband aku.. Nasib baik la kerja2 ofis pun x banyak, so aku bole mintak ayah payung awal..sebelum balik kepasar dulu then amik anak2 then trs balik bersilat kt dapur.. Lauk bazar? Hmm sorila.. Aku rela goreng telo ke sardin ke.. Buat membazir je beli.. Tekak aku mmg kureng sket lauk beli ni.. Klw husband ke bazar pun cuma beli sikit kuih *sbb aku mmg x terer wat kuih* n air yg x de kat rumah cth air tebu ke, matakucing ke kelapa ke.. Wlwpun rasa mencabar jugakla nak msk dgn amni yg da bergerak kesana kemari dgn walker beliau, tapi nasib baik haziq adan dia la tolong layan adik sementara husband nak balik tolong tgkkn amni, bolelah aku masak dgn aman kat dapur.

Semalm nmpk ada the store wat sale kat dewan merdeka.. Ingat nak g tgk la jap lg.. Bolehlah tmbh2 baju raya anak2.. Aku? Pakai la apa adanya *eh aku ke ni?* klw turun 10kg sampai 25 ramadhan, aku beli baju, klw x.. X payah raya la.. Saje nak cabar diri sendiri..

Eh haziq da keluar skul da.. Nak fetch beliau.. Daaaa
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5 comments:

Nozie Yusof said...

same dengan...x terer buat kuih. tp slalu beli lauk bazar...hua hua hua

Nini D.. said...

ko keje dgn ayah ko ke??

Farzlyna Mustafar said...

nozie- xpe klw jumpa yg sedap.. aku ni selalu jek malang jumpa lauk x besh

nini- haah..aku koje ngan ayahande aku

O'gosh said...

gila la..dasat ah kalu ble turun 10 kilo..cemana ko nak buat...

Farzlyna Mustafar said...

ogosh- ni aku nak ckp statement tu sbnrnya TIPU belaka! hahaha