Friends Of Mine

Thursday, August 11, 2011

Ramadhan 11 -persiapan raya mcmana?

Dah nak masuk 2 minggu berpuasa, kejap je da nak raya..korang mcmana ? Da beli baju raya?

Aku? Klw xde baju raya pun xpe kot.. Sbb baju kurung aku banyak, sampai muntah almari,klw aku kurus lg byk.. Ada sebabnya kenapa aku tak sakan sgt nak beli baju raya. as mentioned b4 aku nak KURUS.. So klw gemuk, xyah pakai baju raya laa.. Bukan cantik pun..

Persiapan raya aku prepare kat anak2 je.. Dorang yg akn seronok raya nanti, I'allah aku akn raya kat rumah PIL. Amni rasanya dah complete kot. Dia mmg tiap bulan beli baju sbb membesar bagai johan, haziq plak tinggal baju melayu je.. Tema tahun ni? CACAMARBA. Dah tahun ke 7 raya sama.. Husband ada 6 pasang baju melayu berlainan warna.. Patut ke tambah lagi? Semata2 nak bertema sgt.. Apapun kitorang boleh je nak match dgn baju beliau..so husband takde baju melayu la tahun ni*beliau seniri yg taknak*

Janji bertukar sudah la kan? Membazir pun x bagus jugak.. Baik duit lebih g masuk tabung ayam kan ? Lagi 20 thn *klw hidup lg* bolelah beli kete kancil untuk haziq.

Sejak puasa aku mcm dah x energetic daa.. Nmpk sgt aku ni hidup untuk makan, bila x mkn mulalah nmpk org sume nak telan.*sedap agaknya makan orang* pastu asik ngantuk jek.. Doktor kata 10 hari pertama puasa itu detoks.. Tapi ni dah hari ke 11 masih ngantuk2 lg.. Semoga cepatlah hilang, mcm xde semangat nak kerja..

Sume org pun bz apply cuti raya.. Aku? Tak payah.. Amikla bape hari aku suke *nak mampos??* mungkin aku cuti seminggu je.. Sebab 5sept amni ada appt dgn peditrician..

Kuih raya? Hmm.. Aku ni tau amik kat umh mak je.. *mak aku pun xwat. Sume beli!* aku just beli kerepek2 yg dijamin sedap je.. Sebab selalunya klw kawan2 dtg aku masak je menu yg dan.. Makan kuih pun boring kan? *jgn dgr iklan ni, ni org kedekut!*

Apa lg? Yg pastinya aku n husband kene prepare duit raya untuk PLUS dan SHELL.. Sbb kg beliau jauuuuuuh dah tu nak g beraya pun jauuuuuuh.. So tuang je la minyak kete bebanyak.

Lain2 mmg xde.. Simple kan aku? Langsir ke perabot baru ke mmg takde. Sebab langsir aku dah cantik da.. Da setahun pakai tak bukak2.. Tapi aku masih x jemu2.

So friends, klw nak dth rumah aku jgn lupa halooo dulu.. Klw tak mmg aku hidang biskut chipsmore haziq je la..

By the way, complete kan la dulu ibadah puasa kita dibulan ramadhan ni.. Tahun depan tah merasa tah tidak lg bulan ramadhan.. Okla.. Jari aku dah kurus dok menaip.. Tido dulu la.. Klw tak puas ati boleh tinggal komen.. Haha
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

Miss Tasantek said...

suka baca blog akak :) hehehehe..

O'gosh said...

weh..ko mmg dah kurus la..aku pun lebih kurang sama je situasi ngan ko..aku xnak beria2..tapi en dadi plak yang beria2 sangat...terpaksa la membezir jugak nanti...huhu

Farzlyna Mustafar said...

miss tasantek- maceh ye..

ogosh- ko tgk pic kepala jek mmg la kurus.. ce ko tgk perut aku..