Friends Of Mine

Wednesday, April 4, 2012

Korang Suka Tak Orang Datang Rumah?

aku tak tahu org lain
tapi kalau aku..
aku sgt suka kalau orang datang rumah aku
terutamanya yg boleh make friends with haziq
haziq sgt happy kalau ada orang datang
tak kisah la.. girl or boy..
he can mix around.
Kegembiraan anak kan kegembiraan emak nya juga kan?
Satu lagi, kalau tetamu datang kan bawak rezeki
budak2 pulak.. lagi lah kan
Rumah aku hanya ada 4 orang peghuni
Aku, husband, Haziq n Amni
Husbandselalu ada aktiviti sosial *gop, snuker, tahlil , balik koje lambat, kusus, etc etc*
jadi tinggal lah kami ber -3
So.. kalau malas keluar, aku selalu la suruh mama mya nih dtg, buat bising sikit kat umah ni
Sebabnya, kalau kitorang hang out kat luar, mmg x dan nak nyembang keje ngejar budak2 ni
So baik sembang kat umah, bebudak nak tebalik kan umah terbalik kan je
pastu kemas je balik
Lagipun me and her best friend since secondary school.. and plus her husband are working abroad.
So senang la nak bersosial mak jemah ngan aku
Pastu masak2 makan. besh kan? Makan tambah je la sampai habeh pun xde sape nak pandang senget!
plus WE ARE FOOD LOVER. agaga. tgk size lah kan. Padahal masa skul dulu kamilah kerengga ituh!

Kalau ada coursemate yg lalu lalang ke pangkor tu pun aku ajak je nyinggah umah aku
Haritu mariana datang and her families. Dan aku sangat2 happy because We haven't meet almost 10years. We are classmate when we are doing our matriculation at UUM Sintok. Habeh study pun almost 10 y.. maybe more than 10y x jumpa pun. She have 3 kids, 2 boys and a girl. Mmg haziq x puas main dgn her kids sampai sedih and taknak say good bye. Nak buat cemana on that time masa sgt2 terhad, dah singgah pun dah cukup baik.

oklah. nak balik dah.. pukul 4 lebey dah ni. Rindu dah kat bau Amni and haziq. Sebelum penoff adasikit hadis yg aku nak share.

Dari abu Hurairah r.a katanya:”Rasulullah SAW bersabda:” Sesiapa yang beriman dengan Allah dan hari kiamat, maka janganlah dia menyakiti tetangganya. Dan sesiapa yang beriman dengan Allah dan hari kiamat, hendaklah dia memuliakan tetamunya. Dan sesiapa yang beriman dengan Allah dan hari kiamat, maka hendaklah dia berkata yang baik atau diam.”

5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

suka suka :)

O'gosh said...

aku pun lagi suka orang datang rumah dari aku pegi rumah orang..hehe

Izza-Crystal said...

Makan tu tak tahan. Hahahahah.....bila mau buat sambal lagi. Agagagagag. ( asyik tak jadi je sambal aku)

Makbed said...

lama tak makan kat umah akak....

Farzlyna Mustafar said...

ogosh- ye jugak kan..
iza- ala ckp je la bebila nak buat, jgn hari2 udah la..
makbed- meh la.. da nak pindah tu.. nanti kot kenuri kawin oni baru dpt jumpanya