Friends Of Mine

Monday, May 9, 2011

Aku Tak suke hina orang! Series..

Entri ni aku tulih bukan nak kata sesape.. cuma kalau rerasa tertuju pada korang tuh, nasib lah kan.. sape soh stalk blog aku. Meh hamik sorang 1.

Aku tak ske hina org, mak ayah aku tak ajar gitu,, terutamanya dengan orang yg lebih tua, lagi2 dengan adik beradik mak mahupun ayah (pakcik makcik lah kiranye ni) sampai sekarang pun, klw ada mereka/anak mereka yg mengata aku menghina aku ke, xde sampai aku nak maki hamun mak pak derang. Aku suke ckp depan2 klw x ske. Tulih kat fb pun aku tak ske , nak2 pasal status sentap menyentap nih! sebab aku rasa klw aku tulih camtuh nmpk BODOH . Sebab klw aku baca status org yg sentap n maki hamun dlm fb ni mmg kelihatan sgt bodoh.

Wlwpon aku blajar takat degree sahaja.. (aku tak tau brape degree tahap kepanasan degree itu) tapi degree bukan lah ukurannya, ukuran untuk sukat panas kite pakai degree ye adik2. Bukan masalah sape blajo pandai sape blajo tak pandai, sape masuk U obersea, sape masuk U in d sea.Tapi org ader degree of course la org yg cerdik ye dak? And not the questions sape hantar mak pak p jalan2 luar negeri atau tak ( well.. aku pun hantar gak mak pak aku g obersea.. takat airport jek la) . Wlwpon usia perselisihan faham ni dah lama, tapi aku rasa macam dah bernanah rasanya. Makin dibiar makin melampau! Sampai ada yg telefon maki hamun bapak aku. Oh itu sudah lebeh man... Bila adik aku call, siperekecipta cerita, semua mcm tikus kat umh derang nak angkat fon. Ckp adik aku meroyan lah hape. Yang derang meroyan mcm org bodo dlm fesbuk ngata kat kami takpe plak.

Aku kesian.. bukan hape.. sbb mereka mmg totally tak bgs pun.. tapi nak tunjuk bagus kat orang2.. kat sedara  mara. Klw ko bagus kan..ko takyah ckp org dah nampak ko bgs. Yes admit, korang mmg rajin koje. Tapi koje apa aku tak tau! Janji dpt duit halal ye dak? Yes! korang mmg kawen.. tapi kawen ngan sape? ngan laki orang? kawen jugak kan? kawen pastu cerai? main dulu sblm kawen?main tak kawen2 pun ado!pun kawen jugak kan?? oh oh my.. Mmg korang tanggung mak pak korang. mcm kitorang takyah tanggung mak pak kitorang, sbb mereka mampu sara diri sendiri. Klw kitorang bg duit kat mak pak kitorang kene sms korang dulu ke? wlwpon pak aku ada bunglow tapi aku takde numpang umh derang plak kan.. takde lah plak aku kudakan mak pak aku soh jaga anak aku sampai mak pak aku nak jalan pun x bleh.

Aku pun tak tau klw aku publish post ni esok2 akan jadi isu atau pun tak.. btw.. aku cuma nak ckp, aku tak suke hina orang melainkan orang itu mintak dihina. Sedarlah .. dah tua masing2.. (beranak nmpk cam cucu pun ado!) Lepas ni sape nak nangeh2 la.. nak sentap2 la..  aku x peduli.. jgn sampai entry ini ber Part 2..

4 comments:

ibu syafiq said...

assalam..
knp nih?kes sedara mara dengki2 ka?sma a dgn sdara mara sblh mak sy...slalu ada ja dengki2 n slh fhm.x suka sgt!!!

nana shah said...

aku dah tau sape.. ni kes yg ko citer kt ym aritu eh..
sabar ok,biar la dorg nak sentap ke apa ke.. be good jgn ikut hati, nnt ko pun jd bodoh cam dorg..

btw, wei bila ko nak link blog aku.. aku awal2 lg dah link ko.. nak sentap ar..!!
hahahaha

Farzlyna Mustafar said...

ha ah..pandai ko.. cemana nak link kan tu? ce ajo? aku xtaw la..

tinie said...

sabarlah lyn, manusia kan..macam2.. tak seronok kan ada sedara mara yg gitu.. pening