Friends Of Mine

Monday, May 9, 2011

Suatu Ketika Dulu..



Aku selalu cakap husband tak romantik.. tapi kan... masa aku tgh kemas2 rumah tadi.. tau x apa yg aku jumpa? haha.. jeng jeng jeng


dah lebih 10thn usia surat ni taw!.. 3 helai surat ni adalah surat terpendek yg husband bagi masa kami kawan.. klw tak, surat beliau mcm assignment taw! and plus tulih tgn lagik! masa bercinta mmg camni lah kami, saling berutus surat, aku study kat UUM, dia plak kursus nak jadi pegawai navy di hometown aku ketika itu.  Klw aku nak citer cemana aku leh kenal and boleh bercinta, cerita nya terlalu panjang nak diceritakan. Yang aku tau.. dialah boypren aku awal dan akhir. (bukan makcik takde org nak, cume masa tu i rasa i ada value n standard sendiri~ so klw u takde aset hatta kereta buruk sekalipun jgn cuba dekat.. haha.. ~ riaknya!)yg husband pun ketika tuh naik bas jugak, masa tu aku dah ader seekor kancil.. tapi disebabkan aku tahu dia future pegawai navy.. n plus Tuhan itu maha mengetahui beliaulah jodoh aku, aku terima beliau sebagai boypren.. kenal suami sekitar October 2000. itulah yg aku ingat. Dizaman itu, hp adalah sgt2 mahal, 1 sem punye PTPTN pon masih x mampu beli, jadi apa yg boleh , kami utus surat lah.. surat banyak taw..... seminggu paling kurang ada 2.. kami tulih surat tetiap hari.. haha.. time tuh mana ader fb, ym , mirc chat adalah, tapi mana ader broadband mcm sekarang, nak wat assignment pon kene Q kat lab taw .. klw nak senang g yg bayo punya kat Mall, RM5 sejam. mahal kan? pastu kdg2 nak load yahoo mail pon x sempat sejam tu, punya lah mcm siput sedut line tenet ketika tuh.. dah tu, cemana nak tulih email? nak skype ke? nak gtalk dll lagi.  Beliau pulak kadet busuk ketika itu.. mana ada masa nak call ke hape.. yg dia ada masa mungkin tgh mlm tu yg tulih surat ala2 bulan ngambang kat aku tuh! tu baru citer surat, blom masuk kad raya, kad valentine, kad congratulations dsbnya.. cube klw sekarang? valentine haram katanya* bluek!

Seingat aku thn 2002 kot baru aku ada hp sendiri, masa tu ada lah sorang kawan ni ada hp, semua org dok bg kat boypren no kawan ni, so nak gayut pon kene rotate, husband dah ada hp masa dia sub leftenan.Nak bergayut ngan dia, kene lah aku call dia, nak gayut tuh mak ai.. kene Q dulu kat public phone, makcik cafe pon tau dah  aku mmg suka nak tuko duit syiling. Wlwpon masa tu dah ada hp, tapi hp tu cuma ada kredit bila PTPTN masuk jek. yela.. mahal tu topup ticket ketika tu..paling murah pon RM60. dah tu call mahal lak tu, 40sen seminit klw x silap, sms 20sen. habeh kredit tuh.. pikul lah hp tu kehulu kehilir, bila gado jek nangeh sbb boypren x talipon.

Bila kenang2 balik, aku ni bercinta mcm era 80 an. mcm era mak n pak aku bercinta kot pakai surat2 ni.. sebab couple2 seangkatan dgn ku takde pun main surat2 camni. haha.. tu yg aku tak soba soba nak perabih study nak kawen ngan boypren nih.. tapi series.. aku leh habehkan degree aku dlm 6 sem jek.. giler laju nak kawen punye pasal. sbb ayah kata x habeh study xleh kawen, husband pulak ketika tu dah habeh kursus, dah beli kete wira.. haha..bleh lah kawen kan? aku balik2 rumah jek.. ayah kata xleh kawen lagi..lom dpt keje.. bile dah dpat keje, aku upgrade kancil aku beli satria plak.. then lepas konvo jek, husband dtg meminang, 8 bulan pastu kawen.. dgn hantaran yg biasa2 aje.. dan kawen pon biase2 aje..

Korang bacalah surat yg aku scan tuh klw nmpk, klw x nmpk sila klik utk tumbesaran. Dan aku percaya, surat2 aku untuk husband pon husband masih simpan kat kotak dlm stor! hehe.. papepun alhamdulilah lah.. bercinta macam nak rak akhirnya kami kawen jugak.. kat bawah ni pic yg aku jumpa sekali .. yg husband dok cium malam2 sblm beliau tido.. yelah dulu mana leh cium lg kan?? cium pic jek la.. skrg dpt cium live pon skip2 taw


6 comments:

Makbed said...

signature bersimpul nak mati. agaggagagagaggaaa,a,,,

wifenavy said...

nak ingat2 balik kat mana la simpan surat2 dari Hubby dulu2.. ye la zaman tu mana ada HP lagik.. rasa nak taip balik dalam blog he he.. mengada2..

Nozie Yusof said...

haha..scan ke surat chenta nie? matila nozie kalu letak surat nie kat blog
haha

wifenavy said...

nak wind balik kat mana la simpan surat cinta kami dolu2.. ye la zaman tu hp untuk org kaya2 je kan.. pas tu nak taip balik dalam blog..

Farzlyna Mustafar said...

WN- kak.. buat kak.. haha..syok2 ingat balik zmn bercinta

nozie- nape mati?? oh.. surat nozie ade sensored2 eh.. hihihi

Nini Rahman said...

BHAHAHAHAAHAHAH jiwang gile along :D