Friends Of Mine

Tuesday, May 3, 2011

Dating En Husband

balik koje td telefon husband, tanye dia da sampai umh ke blom
dia ckp blom tp da otw, blom kuar gate lagi
akuckp "pa..jom dating"
dia ckp : "nape nih?/"
haha.. husband mmg tak romantik

last2 aku ckp, aku lapo.. nak mkn daa....
tapi nak mkn western.
aku usulkan nak g kat capri,
tapi husband ckp jauh lah nak kelumut lg

balik rumah, aku mandi siap2 solat asar
solek sket2, da nama pon nak dating kan..
haziq n amni aku x amik lg, biar lah dulu kat umh mak

dlm kete dia tanye aku lg, nak g capri ke?
aku ckp xyah lah g billion jek la.. kat fatty cafe
biasalah husband klw aku ckp nak mkn kat billion dia suke nak kehek kan aku
dia ckp dia kenyang lg sbb lunch td mkn beger besau kat mcd
aku pun xtau beger apa yg besau dia mkn tu
tapi sampai kat fatty cafe tu dia order gak
tapi biasa lah, husband ni tipikal melayu
satu hari mesti nak kene mkn nasik gak
so dia mkn nasik la aku nak mkn western
orderlah chicken chop
mkn2, sembang2, gosip2
dah nak balik

aku paut lengan dia
aku ckp dah lama x jln pimpin tgn..
dia biasalah, dah nama pun x romantik kan..
die ckp alah... kat billien pon nak pegang tangan
dia kata jom g holiday kat genting lah
aku ckp tunggu lah anak besau sikit
malas la nak jln ngan kendong2 anak ni
husband ckp,
klw nak pimpin2 tgn dengan anak2 baru lah itu dinamakan LIFE
aku x phm...
rerupanya
dia nak ckp, wlwpon dah ada anak berderet, tapi masih jalan pimpin tgn
adakah beliau nak suruh daku beranak lagi? haha

singgah kedai letrik,
mood berdating dah namanya
aku ckp "pa.. pekata kite survey tv cam kakngah tuh ..ma nak letak kat atas la.."
dia ckp " klw ma nak tgk tv beso ma turun jekla bawah
dlm hati aku ckp yelah.. asik dia layan channel dia, bila kalanya aku nak tgk channel aku?
tapi dia layan lah jugak aku
tengok sony bravia 32inch cam kakngah punyo RM1499. teruja ok.. tgk kakngah boleh surf tenet kat tv
pastu takyah tutup tv, tv dia totop seniri bila takde movement
dia ckp tunggu bulan 9
mmg rege tv dah murah gilos.. dulu aku beli plasma 42inch tu dekat 4k
skrg? tinggal 1999.

papepun.. tunggulah aku n haziq bulan 9 karang........
sekarang tengok jek lah sony bravia 21inch yg gabak punyo.. 2kali pandang dah rupe akuarium tv ni
tau dok umur tv ni dah bape thn?
since aku 14thn tau..
skrg aku dah 30thn..
dah 16thn taww....
tapi masih in good condition
tv ni ayah bg masa aku baru2 kawen dulu
papepun tv ni lah penghibur daku dan haziq ditingkat ats nih..
wlwpon dibawah ada tv beso, tapi dok dibawah tak syok.. panas..
pa? bila nak pasang ekon kat bwh? i dah tumbuh ruam taw!
tapi ruam lg bila bayo bil letrik..

huuuuuuuuuuuuuuuuuuu

3 comments:

nana shah said...

sian laki x romantik yer.. takpe2.. ajar dia slow2.. lelama romantik la tu, jgn brputus asa ok.. chaiyok2..

kita ni terbalik la.. aku atas bwh ada ekon.. tapi atas tv pulak kecik 14 inch..lg sakit mata nak nengok sbb renungan dari atas katil..kecik besar2 mata aku tgk tv.. dh la mata mmg dh sedia sepet..silap2 juling jdnya..
btwm ko kalau gosok hubby lebih sikit tu boleh punya dpt ekon kt ats pulak.. siap 3hp nnt.
hhehehe

izazi said...

hihiihi betul la anak 3 ni
dah lama tak dating berdua .. kena cr masa gak ni
;)

nice entry dik !

Izza-Crystal said...

heheheh....sama je cam laki aku, nak jalan pegang pinggang pun takmo...ape tah lagi pegang tangan...hahaha...ntah pape jer...hahahha