Friends Of Mine

Monday, May 23, 2011

Dah ! Pasni Jangan Makan Kat Sini Lagi Dah!

Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011 yang diadakan pada 12 Mei 2011 telah memutuskan permohonan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 ) adalah tidak berjayaberikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam bahan ramuan ( Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder ) yang digunakan syarikat tersebut.


Sumber : Sini




Ya Allah Ya Tuhanku Ampunkan lah dosa hambamu ini..


Kenapalah dorang letak ingredients ni dlm makanan yg orang Islam suka makan ni.. Actually aku xde la suke sgt kek2 kat Secret REcipe ni.. tapi kdgkala adlah jugak teringin nak mkn desert kek2 dr sini. Tapi adalah termakan jugak kan. Inilah secret recipe mereka ye? 


Sempena birthday Haziq yg ke-4 nanti mama beli jek kek kat muslim bakery kat Manjung tu ye.. Bersih Dan Halal.. x payah glamer2 xpun.. nanti mama buat jek kek malam tu nanti. Kek Birthday haziq yg bentuk ultraman tu mama dah tempah.. tu untuk haziq potong dengan schoolmate haziq pagi 25/5 tu nanti (atok n nenenk sponsor kek ni) malam tu nanti sesi potong kek dgn pakcik2 , atok n nenek haziq plak.. Gini lah haziq.. kesayangan semua orang.. klw birthday mmg takkan miss potong kek, semoga kamu jadi anak yg soleh. 

3 comments:

Nozie Yusof said...

farz,
ada bace kat blog lain katanya 'si purato' nie tak supply pon kat secret recipe. cume dia ade buh perkataan secret recipe dlm bahan dia
yg bersalah si purato nie ja..katanye lah

ibu syafiq said...

ya ka...?thank's ya share...x sangka kn sbb majority org islam dok bli kek cni kn?

Izza-Crystal said...

Ye ke?? Sib baik la aku x g smlm huhuguhu