Friends Of Mine

Monday, October 25, 2010

Aktiviti Mengecat





Ari jumaat aku balik keje awal.. pegi kedai hardware beli cat. Mission adalah nak cat bilik Haziq. aku dah inforn hubs nak mengecat.. dia ckp kat aku ok cat bawah2 jek.. atas biar dia habehkan. So haziq suke sgt warna blue.. so aku beli setong cat 7l untuk cat bilik haziq and plus cat oren nak kasi belang sket . Pastu g beli border animals lak. balik rumah aku salinkan baju haziq , aku pon salin baju mulakan kerja2 mengecat.. haziq bukan ngecat dinding. tapi mengecat lantai (hilang sabar aku kejap!) tapi aku pujuk2 dia soh tido sbb lagi lmbt keje aku nak siap klw dia asik megecat lantai.. mana aku nak ngelap lantai lagi, nak ngecat lagi. Pukul 5 ptg 1 bilik siap spnhnya.Memula tu aku ngecat lah takat aku mampu berdiri jek, tapi last2 aku fikir bila pulak papa haziq ni nak sudahkan kerja aku.. Aku amik tangga, aku panjat sudahkan juga finishing bahagian ats.. sblm naik tangga aku baca doa banyak supaya x jatuh.. huuuu.. and alhamdulilah, sbb niat aku baik untuk sediakan ruang yg selesa n menarik kat anak aku, kerja aku siap gak.. pastu kikis2 cat yg jatuh, buang segala sampah, sapu2, rendam semua peralatan cat.(nanti boleh pakai lagi)aku pun menyapu.. And aku ukur n label nak pasang border lak.. kejap jek.. n.. pukul 7 siap.. and time tuh haziq pon dah bangun.... tapi mak aih... mcm nak kena strok aku rasa lenguh nya tangan n kaki , yelah.. padanlah ibu mngandung x dibenarkan buat keje2 berat mmg beza betul time x pregnant. Bilik haziq bukan besar pun, dulu aku ngecat ruang tamu lagi besar, takde apa pon.. ni sakit nya sampai esok2 nya. Huh!


 **memula cat x sampai atas..


**yang ni dah siap.. tapi x sempat nak snap bahagian warna oren..


2 comments:

Makbed said...

cari penyakit sungguh le org tua ni..jaga leklok. bukan senang nak buncit cam tu ok.

Farzlyna Mustafar said...

dah selamat da.. huhuhu..