Friends Of Mine

Thursday, October 21, 2010

Plan Nak Tukar Skul Haziq

Tahun depan aku rasa nak tukar skul Haziq. Banyak benda yang aku tak puas hati tentang Smart Reader Seri Manjung ni. Banyak yg x memenuhi piawaian aku . antara nya :

1. Skul mula 8.30.. tapi biarkan budak main playground until 9.30 .Waktu skul hanyalah until 11.30. Pukul 10 rehat makan plak. Klw nak main petang2 pun aku leh bawak dia pegi main
2. Kerap bertukar guru - ni adalah tak bagus .. appearance teacher nya saje mmbuatkan aku x bekenan. Tak kemas, rambut da la panjang x rebonding plak tu  . Pakai baju pun x macam cikgu. Macam ni ke nak ajar sivik kat anak aku? Then sejak haziq kat situ da byk kali aku tgk bertukar guru. Guru ni pegi kusus ke?
3. Bila turun tangga cikgu yg menonong dulu  anak murid berlari2 kat tangga. Klw jatuh cemana? dah la budak2 tu suke tolak menolak.
4. Takde provide food - ni 1 hal.. dulu ckp ada lah biskut2 and air untuk students. Aku x kisah sgt part ni,sbb haziq mmg x mkn benda bukan2 selain biscuit. tapi bila haziq x bawak food balik dia akan ckp kat aku.. harini haziq makan batrisha punya food. What? aku kata teacher x bg biscuit ke? dia kata xda, air pun xde. Budak mana pandai bohong kan?
5. Haziq ada resdung. Pagi2 dia akan bersin2 banyak kali. Tapi bila aku amik haziq , teacher tu boleh ckp kat aku. "madam, i think haziq is not well. I think tomorrow he better take a rest at home, I worried haziq will spread the disease to other students" wah.. sesedap jek dia kata xyah anta anak aku g skul dah la bayar mahal. Aku tahu la bila masa anak aku nak rest ke xyah rest. Pundek dia lah!
6. Aku tengok makin lama makin kurang students. Sekarang tinggal 8 orang jek. Aku rasa aku tahu reason nya kenapa, sbb subject banyak yg dikurangkan (fee x plak kurang!) antaranya ialah music and mandarin. sbb cikgunya kerap berenti jek
7. Lagi2 menda yang sama belajo xde peningkatan. Balik2 itu2 yg di kasi homework kat anak aku
7. Owner (kira cam cikgu besar dia lah) india ni mmg.. bila aku complen, time aku ckp, dia nak ckp. Macam ETS lajunya klw dia becakap. Aku customer ke dia customer.

So this month should be the last month for haziq at Smart Reader. So.. aku mmg x rekemen lah kat kengkawan anak2 p kat sini. Klw mahal bayo tapi puas hati takpe.. Sebulan bayar RM280 tu x termasuk fee2 lain. Klw fee macam tu, baik aku anta anak aku kat nursery jek. 1 hari dia jaga sume dia bagi. Dulu aku choose skul ni sbb aku tgk x ramai student, since haziq baru 3years aku nakla teacher ni focus kat anak aku memandangkan he is the youngest student here.  So friends, let band Smart Reader Seri Manjung! mmg hampeh!

Aku plan next year nak hantar haziq to Krista ataupun Kika. Since kat situ aku banyak dengar skulnya ok la. Then students ramai bolehlah haziq belajar sosial sket. takdelah dengan 8 orang kawan dia tuh jek. Dah la 2 orang jek lelaki, 6 orang pompuan. Papa haziq pun xde la banyak songeh sangat. Tapi mcm biasalah, mama pegi lah ek.. papa bz.. till now aku x g wat registration lagi. Kang penuh lagi 1 hal pening aku nak pk plak. Baru anak skolah tadika, blom skolah betul2 lagi.  Aku tak kisah sangat , since anak aku bukan ramai pun.. (n tak plan nak ramai2 pun) so focus aku hanyalah pada Haziq buat masa ni. So.. aku nak deliver yg terbaik yg aku mampu. I'allah..

2 comments:

Izza-Crystal said...

Lyn...yg krista tue ok. x-coll aku ramai yg antar anak kat situ...agama pun dorg ajar...yg paling best...kalu ada beday...dorg cuma accecp kek yg dari kedai melayu ajerrr....

Makbed said...

kat stiawan ke krista tu?