Friends Of Mine

Friday, July 22, 2011

Anak2 Mama...

Takde harta yg lebih bernilai dlm dunia ni yg mama ada melainkan korang berdua Muhammad Haziq & Amni Aqilah. Ini lah harta yg akan Men SOLAT kan mama satu hari nanti.. Sikit lagi bila haziq pandai baca, boleh lah haziq baca blog mama ni.. wlwpon blog mama ni kadang2 suke marah orang, tapi ituje la medium yg mama ada untuk melepaskan geram. Papa korang x suke bergosip dan klw mama marah org mama kene marah balik. Papa lagi suka mama fikir sebelum cakap. Esok2 kalau haziq pandai baca usahlah haziq ikut tatabahasa yg macam keling botol yg ada dlm blog ni yer..

Entry ni mama tulis ketika kalian sedang nyenyak tido.. wlwpon mama suka marah, dan suara mama macam raksasa.. takde niat dihati mama nak mendera korang. Niat mama adalah untuk mendidik haziq dan adik menjadi insan yg kamil. Dalam doa selepas mama solat selalu mama doakan semoga korang diberi kesihatan yg baik, menjadi insan yg cintakan agama dan sejahtera di dunia dan diakhirat. Mama mmg garang, tapi haziq pnh tak tgk mama pukul haziq? wlwpon mungkin jiran sebelah ingat mama sedang dera anak2 mama.   Mama tak bagi haziq main kat luar petang2 bukan apa.. terlalu banyak perkara yg tak baik dr yg baik mama lihat kalau kamu main di luar, biarlah kamu tak pandai kayuh basikal pun, jgn risau.. selagi mama mampu tuang minyak kete , mama akan hantar kemana jua kamu nak pergi. Kesian haziq, petang2 haziq cuma main bola dengan mama yg terhegeh2 nak kejar  bola, wlwpun mama gemok, mama masih larat nak main bola ngan haziq, adik amni perhatikan kita dalam kete bulat beliau sambil beliau pun gelakkan mama yg comel mengejar bola... kadang2 kita cuci kereta papa dan mama sama2.. wlwpon mama tau haziq cuci tak bersih dan mama yg penat balik, mama cuma nak kita spend time bersama2 . supaya mama nak haziq tau.. mama sayang haziq.. mama taknak kotorkan haziq dengan budaya2 yg x elok.. itu je yg mampu mama buat.. kadang2 mama tgh masak haziq dtg dekat mama ambil sayur2 nak main potong2.. mama x pnh tak bagi kan? klw boleh kemana saje mama pergi mama nak bawak, tapi apakan daya.. haziq akan ada kehidupan haziq sendiri.. adik amni pun macam tu.. jadi.. mama cuma bole perhatikan haziq dan adik amni dari jauh je.  Semoga asas apa yg mama dah bagi akan jadi panduan haziq dan adik sampai bila2..

Malam2 kita solat sama2.. wlwpon kdg2 mama nak gelak dgr haziq baca fatihah, tapi its a good try sayang.. mama baca yassin, haziq pun baca yassin..kadang2 mama dengar macam bunyi siam.. tapi its ok sayang..  haziq amik wuuduk habeh basah baju semua.. kdg2 mama marah sebab adik meragam, mama nak solat, dlm masa yg sama adik amni nangeh nak susu.. adik selalu tak sihat.. nasib baik haziq faham.. mama tahu haziq budak baik, kadang2 adik dah tido, haziq batuk sembam muka kat bantal supaya adik tak dengar haziq batuk. Tapi 1 jek yg mama tak tahan ngan Haziq.. kenapa haziq suka buat sepah? adakah haziq nak mama terbongkok2 kemas mainan supaya mama kurus? Tapi haziq selalu ckp mama cantik.. terima kasih haziq.. wlwpon mama mcm batman waktu malam, haziq tetap ckp mama cantik. 

Haziq dan Amni, semoga kamu jadi anak yg baik.. Amni jangan lah nakal ye.. sikit lagi bulan Ramadhan, cemana mama nak masak kalau kamu asik terjerit2 mintak di dokong..? mama xde org gaji.. org xde gaji ada lah.. mama lah org itu.. 

Eh..adik dah bangun lah.. nanti sambung lagi entry ni..     



5 comments:

O'gosh said...

haha..aku pun nak wat surat kat anak aku la nanti...huhu

izazi said...

sweet sangat lynn entry ni ..
kelako bila baca tp itu la hakikatnya kan hehehe

Izza-Crystal said...

aku nk nangeh baca entry nih.........................tapi bila sampai akhir....aku gelak besar....hahahahaha....(yer ker ko mcm batman lynn memalam ;-p)

Farzlyna Mustafar said...

ogosh- sila buat! nanti anak ko pandai baca dia bole baca

izazi- ye lah kak.. saya ni garang dan kejam

izza- btoi la.. aku kan suke pakai baju kelawar..laki aku ckp "tu mama nak jd batman dah"

nana shah said...

olololo...somelnya amni..meh geget pp sket..hmmm