Friends Of Mine

Thursday, July 14, 2011

Lagi Citer A.S.T.R.O sengal

Tengok sini untuk berita penuh


 PPIM dah cuba dapatkan tarikh untuk bertemu Rais tetapi belum mendapat jawaban, dengan senario yang berlaku kita rasa kita perlu menyampaikan keluhan dan cadangan persatuan kepada kementerian bagi membolehkan pengguna mendapat pembelaan yang sewajarnya.” Astro nampaknya meneruskan tindakan mereka menaikkan caj, tak peduli langsung arahan kerajaan sebelum ini, kita tak boleh biarkan perkara itu terus berlaku,” tegasnya.

 Semut Merah Cakap:
Apa tindakan kita sebagai pengguna? dorang kata boikot. Tapi bg pengguna tegar ASTRO seperti suami dan anak aku, boleh kah mereka boikot. tu 2 org kat rumah aku, blom lg pengguna2 tegar yg lain. Senang lah ckp suruh boikot, then buat apa, main polis entry dengan anak2?  takpun main batu seremban? Kite boikot,   dorang putuskan siaran, so?? Apakata  SKMM amik terus tindakan yg sewajarnya pada ASTRO ni sebab ingkar? Nape nak kena takut? Nak tunggu pengguna boikot mmg takkan berkesan, sudahnya pihak ASTRO akan menang lg. Dah la makin lama siaran makin macam HAMPEH. lagi, bujang sepah lalalitamplom, fatimah juling , dan cerita2 yg x de kualiti yg lain. Sampai bila kita harus ditindas?  So, pihak yg berwajib silalah ambil tindakan. 

9 comments:

nazira said...

Betul betul betul.. (gaya upin dan ipin..) hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

cik aisha said...

ssh la nak boikot sebab dia satu2nya syarikat yg menyediakan perkhidmtn n servis cam2 kat malaysia.nak xnk org akan bya gak mahal pun.kecuali tubuhkan kompeni baru yg blh bersaing dgn astro...

Ryehanna said...

ana suh laki boikot xyah byr bil.. tp mcm xjalan jek. hehe... sbb dia gila tgk tv.. ana lak mmg xtgk tv sgt pn. asal ade intenet, xde tv ni no problem.

tp tu la kan... kalo xde astro, gambo xlawo. :(

Nini D.. said...

yeay!!!!....aku sokong entry nih!!

ZouL said...

ASTRO..adakah ini satu lg cara pembangkang dan bersih 2.0 utk kontrol rakyat?

Tea said...

errrr.. xtau lah nk ckp pe..

syiela said...

mmg susah nak boikot.ank2 mmg gila kartun.xde astro mmg pecah rumah la jwbnya

Izza-Crystal said...

ha ah, past few weeks aku ada baca paper rais bagi arahan kat astro jgn naikkan caj. tapi aku tgk bil aku sampai dorg dah naikkan caj. mmg tak dgr kata astro nih. Dorg siap antar surat. bgtau naik caj

alasan dorg naikkan caj sbb kos. tk relevan langsung alasan dorg nih. berjuta pengguna dorg, bila tak byr automatik potong. pastu suka2 bg caj penyambung. itu belum lagi kalau nak tambah siaran. macam haram je....dah tu suka suki je nak potong mana2 siaran dalam package.

O'gosh said...

susah nak soh boikot ni..saya pun dah tension dah...mmg cita dah la sangat hampeh tambah lagi siaran ulang2 tu...sama je saya x tgk sgt..yg lebih2 dah tentula en husband ngan anak je...ramai2 komplen agaknya berkesan x..ke, kene buat perhimpunan macam BERSIH kat depan bgnn ASTRO tu...