Friends Of Mine

Wednesday, July 27, 2011

Kalau aku nangeh ada tak orang nak tadah air mata aku neh?

Betullah.. rezeki itu dtg kadang2 bersyarat..

Smlm, husband ckp permohonan untuk sambung perkhidmatan da lulus.. ALHAMDULILAH.. yelah.. hutang banyak ko! kang kalau x koje nak bayo ngan hape kan.. Rumah je 1K, kereta 1k.. blom kete aku yg aku bayo seniri, kredit card, ptptn, personal loan.. etc...etc.. etc...  Kalau benti navy kang, keje apa agak2 yg nak terima laki aku sebab beliau ada diploma jek.. aku pun xtau diploma tuh boleh wat apa.. agagaga. ini bukan menghina, tapi klw ader yg tahu silalah bgtau patik yg tak tahu ni. Dengan gaji dan environment kerja sekarang, agak2 boleh dapat x lagi? tah la kan.. aku prefer dia keje Navy jek la.. so.. selamat aku jadi bini navy untuk few years akan dtg (tak tahu sampai bila~x diberitahu TTP baru nya)

Akan tetapi.... suatu yg buat aku nak nangeh ialah..........

" ada orang bgtau pa, kene draf ****.. "

hmmmm... ni yg x ske nih!

kenapa aku nak nangeh??

aku bukan navy gak yg boleh ikut beliau p keje kat sna, bukan jua penjawat awam yg boleh g mintak transper..

aku nak ikut laki aku wlw kemana pun beliau pergi.. aku kan isteri dia.. takkan nak jd weekend husband n wife.. pencen baru dok sama ke? masatu aku pun da menopos.  Anak2 pun mesti x rapat ngan papa dorang. huk huk!

klw aku ikut, aku kene berenti keje, takkan bapak aku nak kasi elaun sara hidup klw aku x koje kan? mana leh nak mintak gaji free2 jek.

klw aku benti, kete aku, utang study aku, utang CC aku,bil tipon, hutang segala hutang sapo nak bayo???

istana aku baru jek duduk setahun, belum puas pun duduk situ,nak duduk kuarters yg aku lomah nih!

kesian kat husband aku, kene travel everyweek balik manjung klw aku x ikut... mau aku nangeh hari2 ni.. wlwpon beliau kdg2 menjengkelkan.. tapi he is my HUSBAND ok! kang tetibe poket kering mau twice a week baru balik.. ni yg buat aku nak nangeh lagi ni.

Anak2.. aku kene jaga sorang ar?? x aciiiii!

banyak lg sebab musabab yg buat aku tak happy.. tapi cuma Tuhan saja yg tahu baik buruknya.. aku cuma doa jek.. Doa seorang isteri... semoga termakbul....

5 comments:

adna^madhiha^ said...

nak wat mcm mn..gitu la gayanya..nnt jd lah mcm saya pjj..erkk xsanggup rasanya.. kan..lg2 anak akak semakin membesar..mesti terasa mcm mn nak handle kan..dugaan

O'gosh said...

ui..tensennya pikir...

siti nurkhijah said...

sabar-sabar... harap2 kena posting area2 lumut jer, kat dlm base tu kan byak unit.. mmg terasa sgt bila pjj ni..

Nozie Yusof said...

aku doakan asben draf ke unit sebelah aje..e.g bantuan or KDM. boleh? naseb ku pon belm tentu agi

Izza-Crystal said...

kena tranfer mana? jauh ker?