Friends Of Mine

Thursday, January 13, 2011

Check Up antenatal

Kandungan aku dah masuk 36 minggu 2 hari harini.. waa... tatotnye.. tinggal lagi bape hari jek.. klw ikut perkiraan, lagi 4 minggu lah nmpknya.. tapi hubs, n org2 yg tengok aku ckp x lama lagi da.. haha.. sbb aku gemok gak nye. bukan sbb aku rupa x larat sgt.. aku sgt aktif ok! Tak larat mmg x larat, tapi aku kan gagah perkasa..

Cek2 mcm biasa jek.. nurse ckp Hb darah aku rendah, tapi xyah admited sbb BP aku ok.. (kan aku ckp aku sehat) aku ckp kaki aku bengkak.. pastu nurse buat lawak lak dia kata tuh bukan bengkak.. tu sebab kaki aku beso.. Ceh! tapi series, semalam aku suruh hubs bukak gelang kaki aku.. padanlah aku rasa ketat.. rupanya mmg dah cengkam habeh kaki aku gelang kaki tuh.. Then nurse tuh soh aku cabut sume brg2 kemas (mcm la byk sgt) yg utama ialah piercing2 aku.. haha.. sebab tetiba rasa nak deliver kang sume tuh x teringat. Dia ckp, awak tak sakit ke tindik byk2? haha.. aku nak jek jawab.. beranak lagi sakit kot.. haha.. ni sume citer muda mudi dulu.. tu pun byk aku dah remove. tinggal kat telinga jek.. Klw dulu kat hidung pun ader..

Then masuk bilik scan, nurse ckp, tau x jantina apa.. aku ckp aku dah tau.. dia ckp good.. takyah dia bgtau (apada.. gtau pon penat ke?) tengok kepala, kaki tangan, yg penting denyutan jantung semua ok.. aku suke nurse2 kat sini.. sume baik2.. aku nak gain bape kg pon dia tak marah.. haha.. then dtg balik lagi seminggu.. minggu depan khamis jatuh cuti Thaipusam, so.. next appointment is on 24th..

wiken ni hubs ajak g wat 4D.. yea yea.. dah nak kuar baru nak ajak buat.. klw haziq dulu 6 bulan dah buat dah.. dia ckp nak tgk mcm muka dia x.. hmm.. readers... what do u think?

4 comments:

Makbed said...

alamkk.. nak salin dah ke?

saya tk wat laksa lagi nihhhhhh..............

Farzlyna Mustafar said...

sila2 buat secepat mungkin.. pasni.. i setahun xleh mkn laksa..

nini rahman said...

wohoo excited tunggu bby girl keluar. hehe

Makbed said...

ok.. i wwat laksa sambil jampi doa senang bersalin.