Friends Of Mine

Thursday, January 27, 2011

Haziq Kene Cerry Berry

Pagi td masa kejut bgn pagi nak g skul mcm biasa jek.. dah siap2 tu haziq tanye kat aku
"mama nape suar ajiq ni basah, ajiq kentut jek"
aku : ha?? (sambil cek2)
lorr.... ajiq sakit perut ke aku tanye?
dia ckp haah.. lantas aku pun bukak balik segala suar dia, stokin etc bawak dia p tandas
dah siap2 tu aku tanye lagi
"ajiq nak g skolah ke ni? sakit perut g tak? klw xmo pegi pon mama bg excuse.. mama x marah"
dia jawab "tamo..ajiq nak g skolah"
aku hantar cam biasa.

pukul 10 camtu aku dpt call dr kindergarden ckp  haziq dah 2 kali cerry berry dlm kelas..
aku ckp..la.. camner tu.. dlm suar ke? cikgu dia ckp , tak pon dia dok dlm tandas jek..
Pulak??
aku begegas g amik dia.. hajat nak bawak g klinik la.. sbb dah 3 kali la kan dia malabur tu. siap ngan pakej muntah sekali

terus bawak g Klinik Dr Azhar, dr tak ckp apa, agaknye biasalh kot bebudak kene diarea.. tapi bg aku, pelik sbb haziq mmg x pnh kene cery berry ni..

Aku semes la papa haziq,
macam biasa mcm polis siasat itu ini dak tu mkn apa, botol susu rebus ke idak,
ada lipas lalu ke idak (mcm la aku jaga lipas kat umh tu) sukatan susu betoi ke idak, mkn beger kat ner lah smlm..pok pek pok pek malas nak layan

sekarang dah bg makan ubat, lepas muntah melambak2. sakit pinggang aku mop lantai basuh segala saki baki cerry berry tuh. penat ok! perut dah la beso.

Cepat la baik haziq, mama x larat la..

tadi biras aku sms. tah apa angin plak tanya kabar aku.. hmm.. takpela.. at least ader inisiatif nak bertanya kabar.. aku? hehe.. i lupa la.. byk komitmen.. haha.. anyway dia akan bersalin end april nanti, nmpknya MIL akan dapat 2 cucu tahun ni.. murah..rezeki.. baby dia mungkin lelaki.. takpela..lelaki pompuan same jek.. janji sihat, sempurna, didik elok2.. I'allah jadi orang.. Semoga dia juga selamat melahirkan nanti..

3 comments:

Makbed said...

lohhh... dia tak makan pape umah epi kan?

Farzlyna Mustafar said...

x mkn pape pon.. minum pon x... ader la tuh silap memana.. xpon mkn beger smlm.. rambut abg beger tuh panjang kot haha

izazi said...

Salam lyn, tahniah tuk baby yg bakal lahir. Rasa cam kenal la. Awak yg slalu g driving kat emerald tu kan slalu pakai pink kan hehehe. Akak ada g driving gak ka situ but now dah transfer ke kk. Jemput singgah ke blog akak.