Friends Of Mine

Saturday, January 29, 2011

Susahnye Hati Mama..

Buah hati aku baru tido
kesian dia.. sakit perut.. cirit birit pakej muntah sekali
nmpknye ubat Klinik Dr Azhar tu x bekesan mengubati cirit birit haziq

Pagi td haziq ok jek. Hari ni aku x keje
jadi aku g breakfast ngan dia, aku x bg dia skolah
kang dia buat onar kat skolah plak sian lak teacher2 dia kene jd pekerja indah water plak
Pagi td breakfast mi sup, byk dia mkn
anak aku ni mmg susah makan, jd klw tgk dia mkn sekali sekala aku suka
aku tgk dia ok jek
aku g la Tesco, hajat nak beli brg2 rumah sikit mana yg takde tu
plus stock food haziq  cococrunch, roti sume dah habeh
sbb dia baik aku belikan dia set gop 1 (tah set gop yg ke berapa aku tak tahu lah)
sampai rumah ok jek.. takde plak dia nak berak ke hape
aku ingat ok la..

tetibe jek dia nak g toilet,
aku tgk dia cirit birit lagik
hadoi........
masa tu papa x balik lagik
pastu siap muntah skali
habeh sume mknn yg dia mkn pagi td plus air milo sume

pastu aku kasi dia mkn ubat
garam ORS tu mmg dia xmo lgsung
minum air garam tuh buat dia tmbh muntah lagik
aku pump dia ngan air masak jek
takut dia dehidrat jek

pastu dia tido, mintak susu plak lapo kot
then lama gak dia tido dr kol 2 sampai kol 5 kot
papa dah selamat menggop
gasak ar!
bgn tido tuh dia ckp kat aku dia sakit prot lak..
dlm keadaan begulung badan dia cam tenggiling
aku ckp xleh biar camni
aku call hubby info jek
nak bawak p spital la tgk conds mcm nih
dia ckp nak dia balik ke? ada 2 lobang g
aku ckp habeh kan lah.. kang trs p spital jek
dgn terbondong2 aku bwk haziq g spital
mesti org ingat aku paking kat emergency tu nak g beranak
haha
pas regi sume, kejap jek
trs doc panggil
bgs jugak sebis hosp gomen skrg ek?
doc cek sume cam biasa lah.
doc kata anak aku x dehidrat lagik
sbb dia cuma 3 x melabor jek arini
muntah pon baru sekali
badan dia pon xde tanda2 diserang cirit birit kronik
dia soh aku bg minum air byk, klw dia berak byk lagi bgs sbb
dr najis tuh dinyah kan bakteria2 yg ada dlm perut
doc bg garam ORS lagik
hadei.... haziq bukan nak pon

tetibe hari hujan nak g amik ubat
dah la dr emergency g farmacy nak jln jauh
aku bawak kete g paking depan farmacy
aku paking kat menurun dan menaik penumpang sahaja
lantak ar,, hujan la pastu takkan aku nak bg anak aku kene ujan kan..?

bg prescription trs dpt no
tp pharmacies tuh lembab
carik garam ORS pon x jumpa
haziq muntah lagik kat depan farmacy tuh
hamik ko!
patut dia muntah kat muka pharmacies tuh sbb lembab sgt p ckp tipon lak
pastu ckp
"akak..dia muntah ye.. balik bancuh ORS ni bg dia minumj ye.."
aku x ckp pape  sbb dah mandi muntah
nak naik hangin x psl2 kat org la ni!
baik aku x ckp pape
kang dia ckp aku tgh contraction nak banak plak kan.

amik kete trs balik
hujan lebat giler
laki aku x balik lagik
tetibe nak hangin ...sbb di x balik g kan
tp bila aku pk2 balik,
singkat sgt masa aku g spital td
perjalann dr lumut ke manjung pun dah amik masa 20min
blom lagi nak cari2 kunci kete, nak toleh kiri kanan melintas, trafic jam lagik
ih ih ih...

pas magrib td sakit perut mcm dah kurang
sbb dia main mcm biasa
boleh terbalikkan rumah
oklah tu
aku bg can jek sbb x sehat kan

aku susah hati bukan apa
kang x baik lagik,
time aku nak deliver dah dekat
papa nak jaga camno.. asik main poker jek
papa bz kerja
bz training sbb ade piala menteri beso hari ahad ni
mama soh papa bawak balik hadiah hole in 1 rm 10k
takpon at least  tv lcd ke..
boleh la kite tgk tv lcd kat ats ni.. kat ats ni tv tong
kdg2 kaler pon hilang
bayo astro jek mahal

Esok klw x baik gak aku nak bawak haziq g jumpa pakar kanak2
kat sitiawan nu
kang klw bawak spital lagi
sure kena thn tuh
haih la hati...
kuat lah engkau
juga badan yg gagah perkasa, silalah jgn letih selalu
dan anak mama yg dalam perut....
dok diam2 k.. sian abg haziq...
nak dpt adik dia boleh sakit lak
dan papa...
tornement ahd ni, jgn la berjaya bawak balik setin milo jek
tak baloi mama bg pa training hari2.

Sekian... nak tido..

2 comments:

Makbed said...

doakan je penyakit cirit aziq tu ditransfer kat apak dia. ahahhaa.. baru tau camana sakit. hahahahahahaa ~dengki~

Farzlyna Mustafar said...

klw buleee.... nak transper kat diri seniri x berdaya la plak..