Friends Of Mine

Sunday, January 30, 2011

Hari2 Terakhir Sebelum Nak bersalin

Tah bape lah gaknye berat aku skrg. Rasenye dah qualified masuk thebiggest loser asia nih
Nak tido pon dah x bape nak comfort. Tapi I lene jek tido sampai pagi
kdg2 terjaga time kaki diserang biawak eh simpul biawak
klw x series aku x kejut la papa haziq tuh
klw series cthnye sampai x leh gerak lgsung
aku kejut la.. dgn penyayang nye dia bangun urut2 kaki kdg tempat x sakit pun dia urut  (luv la babe!)
tapi bila aku tanye esok nya, dia siap tanye aku balik
"eh yeke pa bangun smlm?"
haha.. klw aku tak tau dia mimpi sambil urut aku, aku soh dia nyapu sampah ke kemas umh ke..

Pagu tadi awal pagi hubby dah g main gop
semoga beliau berjaya bawak hadiah Rm10k tv plasma jap g.. huhuhu
Dari pagi td rasa x larat jek
sakit pinggang rasa mcm mkn kuat jerk
pastu ari2 pon start sakit
aku pon x pasti, ni contraction ke
dulu, masa nak deliver aziq ader kuar darah plus air
ni tade pon.. blom lagi kot
klw ikut due date ader lagi 7 hari
ni la.. klw da lama x beranak, sume pon lupe
aku pon wondering, aku leh bersalin normal ke czer lagik
x sabar rasa nak tgk baby gurl nanti mcmana.

skrg ni nak wat hape pon x larat, makan jek lalu
skrg kat umh mak, mak msak pe tah..
asam pedas ngan kangkung goreng kot
sodap tuh!

skrg ni asik ujan jek
aritu ingat dah nak musim panas  balik
ni start ujan jek..
baju pon jemur asik x kering jek
klw jemur dlm umah kering lah, tapi rimas lak tgk mcm umh indon jek dlm rumah ader sangkut2 baju
asik nak tegelincir bilik air jek
aku x pasti bilik air tu mmg licin atau aku yg mmg jalan x betui
sekali tu sib baik aku sempat paut kat sinki
klw x beranak free aku dlm toilet
hubby baru jek cuci bilik air setelah sebulan aku bebel
ni nmpknya cam da kotor balik
x larat argh nak bebel lagi
pinjam maid mak la kejap cuci bilik air 3 ketul tu kang

bibik ni td ckp kat aku
nanti sore mau dipicitin kakinya
sbb dia tgk aku jln dengkot2
sakit kaki sbb kene serangan simpul biawak

ayah kata esok xyah keje dah, boleh rest dah sbb tinggal seminggu jek lagi until d due date
hmm. tgk la kang
klw boring masuk gak la opis buat kacau ke buat sepah ke
haha
dok umh pon wat apa
kang tgk habuk nak sapu, tgk baju nak basuh
nak dok umh mak plak, brg2 sume kat umh
aziq still skolah lagi esook
hari rabu baru beliau cuti

Oh ye.. haziq smlm nampk mcm dah makin ok
harini pon nmpk ok
semoga beliau terus sembuh xde ulangan2 dah
baru aku tahu
kawan aziq kat skolah ader sorang positive H1N1
tu pon aku sms mama dia, katanye dah 2 minggu budak tu x skolah
masuk wad
dia ckp , nurin pon mula dengan cirit birit  then terus demam n semput
oh.. risau nya aku
nmpknye haziq dah recover
to all mothers outside yg ader anak kecik, yg pregnant
toksah asik kuar lah.. aku dgr kat manjung ni byk kes H1N1
budak2 paling senang nak kene
jaga kebersihan

nak duduk pesen apa pon aku tak tahu dah ni
aku besila kat bawah dah semut2 kaki ni, nak nyarap ats katil x upaya, nak dok kat meja
cam x syok plak
sume pon dah x kene ni
nak solat then nak tido lah
till then bye2

1 comment:

Nozie Yusof said...

cik abe trening ari2 dpt adiah tak? umah nie dpt toaster sandwich je. toaster sandwich ke-3 dlm umah nie...untungnye sape dpt LCD tv tue kan

huhu