Friends Of Mine

Thursday, January 6, 2011

Hari2 masuk Opis awal..

Ini bukan azam tahun baru yek.. mmg sejak azali aku x suka lambat2 masuk opis, sbb aku x suke kelihatan mcm x bersedia nak bekerja. Tapi this week mmg awal sungguh aku masuk opis, pukul 8 paling lmbat aku dah sampai opis. Sebenarnya, majikan aku adalah ayah aku sendiri, dan beliau pun mcm x kisah sgt aku nak masuk opis kol bape aslkan apa yg dia nak aku buat sume done! Klw perlu ke site pepagi buta, sila lah pergi, klw x nak masuk kol 12 tghri sekalipon aku rasa dia x kisah, nak2 keadaan aku yg makin sarat. Tapi aku x suke nak ambik kesempatan, even dengan ayah sendiri sekalipun.

Aku masuk awal bukannya apa, hantar little boypren aku ke skolah pukul 7.45 pagi. Pukul 6 pagi aku dah bgn siap2 kan bekal dia then kemas2 rumah sket. Aku suke sgt tgk haziq pakai uniform skul dia yg baru ni. Comel sgt.. yelah anak sendiri kan... dah tua bangka pun bau busuk pon still comei di pandangan mata aku. Sayang nak lepas dia pegi skolah.. (ish2.. ngengada plak mama ni!) Tak sempat lg nak snap pic beliau pakai uni skolah. Skul yg baru ni ada 2 uni. selang sehari pakai lain2. 1 sut sukan 1 sut kemeja. 2 2 pon haziq pakai sgt comei.. Dulu pakai uni Smart reader pon comei gak.. tapi sbb aku x ske kaler merah.. jadi xde lah aku suke sgt. Anak aku mmgcerewet makan sket, so hari2 mmg bawak bekal jek la.. hari2 goreng hotdog jek.. bukan susah pon.. then isi air masak dlm botol air dia.. Sbb dia pon bukan minum air manis pon so mmg x susah.. yg susah nye nak kejut beliau bangun pagi jek.. Sbb tidolah pukul 8 mlm sekalipun, bgn pagi tetap liat.. mcm2 prasyarat sblm nak mandi tu... nak mandi kat bawah la.. suruh mama mandi dulu la.. kemas katil dulu la.. nak susu dulu la.. aku layan jek lah sbb aku dah prepare sume b4 kejut dia, jadi aku xde la kelam kabut sgt.

Tadi singgah beli nasi lemak daun pisang kat Tmn Samudera, aku rasa xde la sedap mana, tapi sbb teringin nak mkn kan.. lagipon lagi berapa hari jek la aku leh makan makanan2 yg sedap ni kan.. pasni nak dok berpantang plak.. makan nasi, lada hitam ngan ikan bilis jek la pasni.. Sekejap jek rasa dah nak dekat 9 bulan dah.. Mcmana lah life aku lepas ni nanti.. mesti akan byk berubah n yg pasti akan selalu x cukup tido balik.. mcm haziq kecik2 dulu.. tpi pun rasa sekejap jek haziq dah besar. Mulut pon mcm2 ckp tanya itu ini. Dan kadang peel pun menduga kesabaran aku.. kesabaran papa lagilah.. jgn nak diduga.. mmg x sabo langsung.. hahaha... itu lah pasal muka sama sgt ngan papa beliau. (tapi itu bukan ukurannya... usah percaya dengan semua itu!)

Sekarang ni musim hujan.. tapi aku x pnh rasa sejuk, jauh sekali nak bungkus2 pakai sweter. Mlm tgh ujan lebat pon pasang ekon still berpeluh2 .. haih. ... mmg gitulahklw pregnant.. Kesian kat boypren2 aku yg terpaksa pakai blanket time tido..

Takde apa dah nak story.. nak breakfast sambil baca paper,. mana sume org x mai keje lagi ni?? tido lagi ka?

2 comments:

nini rahman said...

akak nanti upload gambar haziq pakai baju sekolah tau :)

Farzlyna Mustafar said...

ok darling.. esok i tangkap pic dia