Friends Of Mine

Thursday, January 13, 2011

TESCO Manjung

dah bukak da Tesco ni.. tah aku x kira bape lama developer amik masa develop bangunan Tesco ni.. yg pastinya amatlah sekejap, sbb umh cina sebelah umh mak pun blom siap lagi.. Tu da bape bulan x siap2 lagi. rumah cina tu amatlah besar, sampai nmpk kecik dah umh ayahanda aku. Masa org dtg kenduri kawen angah tempohari ader org tanye, sebelah umh ayah aku ni Tesco ke.. kikikiki

Aku xde la teruja mana, sbb jd penduduk manjung ni idaklah susah mana nak cari brg2. Start kete x sampai 5 minit leh sampai Giant dah, yg penting KFC dekat ngan umh aku, sbb anak aku mknn rujinya ialah ayam KFC. Dah 3 hari tiap kali lalu nak p skolah, ajiq ckp xmo mkn KFC kat Giant harini nak mkn kat Tesco.. aku plak x tau bila Tesco ni nak bukak, jd aku dok ckp xbukan lagi kat dia.. tapi adanye fesbuk aku tgk rupanya smlm lagi dah bukak.. So.. balik skolah tadi, aku bawak lah haziq ke Tesco plus aku nak beli buku kat Popular.. tengok kat pamplet ader Popular kat situ.. suke giler aku bila ader kedai buku besar2 kat sini.. takde lah tiap kali nak beli buku jek kene g Ipoh or KL.. Tapi mlangnya, Popular lom bukak lagi.. aku lalu jek la tengok.. then amik troli masukkan ajiq jalan2 dlm Tesco.. besolah gak.. tak larat nak jalan, aku tengok2 jek.. xde beli apa pun..beli jajan Haziq, kit kat choclairs, vitagen, roti potato haziq yg dah nak habeh stock dlm peti ais nu.. then bayo, terus g KFC.. beli ayam duduk melangok tengok ajiq makan, aku kenyang lagi sbb dah makan nasi kerabu pagi tadi .. (klw la haziq tau nasi kerabu tu lagi sedap dr ayam KFC tuh!)

Haziq teruja tengok org2 berkepala beso sedang bahagi2 kan baloon.. biasalah budak2 mmg suka.. aku duduk jek peratikan dia salam maskot nak amik baloon.. dr 1 maskot ke 1 maskot.. then balik umh ..

Kesimpulannya..dila satu2 hypermarket ada kat sini.. sedia jek la duit bebanyak supaya boleh g hari2.. huhu

3 comments:

Nozie Yusof said...

hmm..tak pegi lag. kenalan kat manjung sume dh buat status 'pegi teco'...nie yg yg rase nak pegi jugak nie. kedai nasik ayam bukak dh ke?

Makbed said...

YEYYYY!!!

Farzlyna Mustafar said...

da bukak da.. popular jek x bukak g..